Vendéglátóhely.hu

A Malda Tours nem viszi el utasait

Hírszerkesztő , 2007. november 16. 19:56

A Malda Tours nem tudja elvinni utasait Egyiptomba, sem Sharm el Sheik-re, sem Hurghadára - közölte az utazási iroda magát megnevezni nem akaró munkatársa az MTI kérdésre pénteken, miután a távirati irodának sem az irodavezetőt, sem a tulajdonost nem sikerült elérnie. Pénteken este az iroda közleményt juttatott el az MTI-hez, amelyben megerősítették a tájékoztatást.

[MTI] Az egyiptomi utakat szervező Malda Tours biztosítója a QBE Atlasz Biztosító, amelynek utasbiztosítási értékesítési igazgatója, Horváth Péter az MTI-nek elmondta: már szervezik az utasok hazaszállítását, akiket az utazási iroda nem képes hazahozni. Délután Horváth Péter úgy nyilatkozott, még nem kaptak hivatalos értesítést az utazási irodától arról, hogy nem tudják hazahozni az utasokat. Az utazási iroda esti közleménye már azt tartalmazta, hogy a cég értesítette a Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatalt és a QBE Atlasz Biztosítót, hogy feloldják a vagyoni biztosítékot, amelyet az utasok kártalanítására fordítanak és arra, hogy hazahozzák a kintlévő közel 180 utasukat.

A Malda Tours megkezdte a 100 kiutazó utasának értesítését arról, hogy nem tudja őket elutaztatni - mondta az utazási iroda munkatársa - az MTI kérdésére. Az utazási iroda közleményében hangsúlyozza, hogy rendelkeznek a megfelelő vagyoni biztosítékokkal, amelyek a hasonló helyzetek költségének fedezetét hivatottak előteremteni, ahogyan ezt a magyar turizmustörvény szabályzata kimondja. A biztosítónál 40 millió forintos vagyoni letétjük van.

A közlemény szerint 2007. november 16-án a cég nem tudta kifizetni a Hurghadára, s Sharm el Sheik-re szervezett charter bérleti díját "a cégnek szándékában állt repülni és folytatni tevékenységét, de számos tényező miatt ez sajnos lehetetlenné vált" - áll a közleményben.

Legfrissebb híreinkRSS

További hírek »