Vendéglátóhely.hu

Szervezik a Malmő-Balaton vonatjáratot

Hírszerkesztő , 2007. október 24. 18:39

Jövő nyárra akár beindulhat a svédországi Malmőt a Balatonnal összekötő vonatjárat, amelynek magyarországi szervezését napokon belül megkezdi a feladatot felvállaló Balatoni Regionális Idegenforgalmi Bizottság - számolt be szerdán az MTI-nek Rosta Sándor, a szervezet elnöke.

[MTI] Az idén nyáron chartervonatokat indított a legnagyobb svéd utazásszervező társaság távoli, közkedvelt turisztikai úti célokhoz, amelyek igen népszerűnek bizonyultak. A Mytravel svéd utazási iroda jelezte, hogy a jövő nyáron hasonló járatokat szervez május-szeptember között, és felvenné az célállomásai közé a Balatont is.

Rosta Sándor beszámolója szerint a témáról a MÁV Zrt.-vel, valamint az önkormányzati tárca turisztikai szakállamtitkárságával kezd hamarosan egyeztetést. Erre egyebek közt azért van szükség, hogy pontosítsák hol közelítse meg a magyar tengert a vonatjárat. Megpróbálnak módosítani a jelenlegi útiterven, amely szerint a Berlinen át közlekedő balatoni chartervonattal utazóknak Pozsonyban át kellene szállniuk. A cél, hogy a külföldi turisták a lehető legkényelmesebben, és a leggyorsabban juthassanak el a Balatonhoz, ezt pedig egy direkt járat biztosítaná - mondta az elnök.

Legfrissebb híreinkRSS

További hírek »