Vendéglátóhely.hu

Medvetámadástól mentette meg gazdáját a kutya

Hírszerkesztő , 2008. január 28. 18:37

Vad barnamedve karmai közül és a valószínűleg a halál elől menekítette meg a gazdáját egy kutya a romániai Kárpátokban.

[MTI] A negyvenéves parasztasszony és hétéves kisfia éppen rőzsét gyűjtött a falujuk, Dumiresti környékén az erdőben, amikor a medve rájuk rontott. A fiúcskának sikerült egy fa mögé bújnia de az asszonyt a megvadult állat leteperte és megharapta a nyakán, a fülénél és a combján is.

Szerencsére ott volt a család kutyája is. A bátor eb rátámadt a medvére és úgy megijesztette, hogy az elengedte a gazdáját és visszamenekült a sűrűbe. Az asszonynak "hatalmas szerencséje volt" - mondta a helyszínre érkezett mentőorvos. "Az ilyen medveharapások általában halálosak."

A Kárpátok romániai részén él a legnagyobb - nagyjából 5000 példányból álló - európai barnamedve populáció. A legkedveltebb kirándulóhelyeken, főleg Brassó környékén a Déli-Kárpátokban nem ritka a medvetámadás, és sok esetben halálos tragédiával végződik.

A mostani eset a Fogarasi-havasok déli lábánál fekvő Curtea de Arges város vonzáskörzetében történt, ahol viszont még soha nem támadt emberre medve. Tavaly ősz óta azonban arrafelé is egyre gyakrabban látogatnak a falvakba a nagytestű állatok - mondta egy rendőrségi illetékes a Realitatea tévécsatorna hétfői tudósítása szerint.

Legfrissebb híreinkRSS

További hírek »