Vendéglátóhely.hu

Megkezdődött az utazásszervezési jogszabályok felülvizsgálata

Hírszerkesztő , 2008. október 21. 15:06

Megkezdődött az utazásszervezéssel, az utazási irodák működését meghatározó jogszabályok felülvizsgálata és korszerűsítése a feketegazdaság visszaszorítása érdekében - közölte Kondorosi Ferenc, az "Új rend és szabadság" programért felelős kormánybiztos kedden.

[MTI] A kormánybiztos közleménye szerint az ellenőrző hatóságok kérték az érdekképviseleteket, hogy aktuális piaci információkkal segítsék a munkájukat, hogy kockázatelemzéssel hatékonyabbá tehessék a fellépéseiket.

Az "Új rend és szabadság" program kormánybiztosa a feketegazdaság elleni hatékonyabb fellépést sürgető szakmai érdekképviseleti vezetőkkel és az érintett szakhatóságok, fogyasztóvédelmi szervek képviselőivel közösen áttekintette az engedély nélkül működő utazásszervezés, az egyesületi utaztatás és a külföldiek által végzett idegenvezetés helyzetét.

Az egyeztetés résztvevői megerősítették, hogy a hatóságok és a legális piaci szereplők együttműködésére van szükség a feketegazdaság visszaszorítása és az utazók védelme érdekében, elhatározták, hogy a közeljövőben szakértők bevonásával folytatják a konkrét tennivalók meghatározását.

A jogszabályi előírásokat betartó utazási irodákat hátrányosan érinti a nem legálisan működő utazásszervezők tevékenysége, akik rontják a piaci esélyegyenlőséget, és kockázatot jelentenek az utazók biztonsága szempontjából is. A hatóságok a szakmai érdekképviseletekkel közösen lépnek fel a turisztikai ágazathoz tartozó területen a feketegazdaság kifehérítése érdekében - olvasható a közleményben.

Legfrissebb híreinkRSS

További hírek »