Vendéglátóhely.hu

Megnyílt az Utazás és a Karát kiállítás a Budapesti Vásárközpontban

Hírszerkesztő , 2008. február 28. 16:27

A 31. Utazás kiállítást Ujhelyi István, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium államtitkára nyitotta meg a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban.

[MTI] A csütörtöki nap a szakmai látogatóké, a nagyközönség számára február 29. és március 2. között látogatható a kiállítás, amelyhez számos társrendezvény kapcsolódik.
Az államtitkár felhívta a figyelmet az európai uniós turisztikai desztinációs menedzsment pályázatok lehetőségeire, valamint a február 28-án, tehát a kiállítás megnyitásának napján meghirdetett 1,2 milliárd forintos keretre, amelyekre kistérségek és regionális pályázhatnak. Ezek két célra fordíthatók: rendezvényekre és fesztiválokra, illetve azok marketingjének fejlesztésére.
Ujhelyi István megnyitója után a díszvendég Szlovénia turisztikai hivatalának vezetője, Dmitri Picinga köszönte meg a részére átnyújtott díjat és a lehetőséget, hogy ez a fiatal állam bemutatkozhat turisztikai látnivalóival a 31. Utazás kiállításon. Ezek után került sor a Magyar Turizmus Minőség díjainak kiosztására.

Az idei díszvendég Szlovénia, az ígéretes desztináció cím Vietnamé, amely egyre inkább kedvelt és igényes úti cél Magyarországon is.
A belföldi turizmus főszereplői a vizek, a magyarországi vízi világ, hiszen 2008-at a Vizek Évévé nyilvánította a Magyar Turizmus Zrt.
Az 50 ország részvételével zajló kiállításon a legnagyobb területen Ausztria, Olaszország, Szlovákia, Spanyolország és Románia mutatkozik be.
A 874 kiállító mintegy 18 ezer négyzetméteren demonstrálja idei kínálatát, köztük számos közlekedési társaság, valamint a Budapest Airport Zrt., on-line utazásszervezők, külföldi nyelvtanfolyamot kínáló nyelviskolák és térképkiadók is.

A látogatókat számos kísérő rendezvény és önálló kiállítás is várja. A Culinary Expo és a Gasztro Show a gasztronómia iránt érdeklődőknek szól elsősorban, számos szakmai versennyel megtetézve.
A Magyar Leader Expo főszereplői a magyar gazdák. A Leader Expo idei újdonsága, hogy kiemelten jelenik meg kínálatában az "e-vidék", az eMagyarország Pont program.
A Karát kiállítást idén 16. alkalommal rendezik meg. Ebben az évben elsősorban nem nemesfémből készült ékszereket, bizsukat hozott el 9 ország 50 kiállítója.
A közönségnapokon a nyugdíjasok, a diákok és a családok kedvezményes jegyet válthatnak. Turizmus Kártya ellenében pedig 40 százalékkal kevesebb kerül a napi jegy. A belépők üdülési csekkért is megvásárolhatók.

A vidékről vonattal vagy autóbusszal érkezők 50 százalékos kedvezményre jogosultak a MÁV, illetve a Volánbusz Zrt. belföldi járatain. A hétvégén a MÁV Nyugati pályaudvar és a Hungexpo Zrt. főbejárata között közlekedő különvonatok is a vásárlátogatók rendelkezésére állnak.

Legfrissebb híreinkRSS

További hírek »