Vendéglátóhely.hu

Megnyílt a Mikulásgyár

Hírszerkesztő , 2008. december 14. 16:56

December 13-tól ismét fogadják az adományokat a fővárosban és 14 vidéki nagyvárosban a MikulásGyár önkéntesei. A szervezők elsősorban tartós élelmiszerekt, játékokat, mesekönyveket és tisztítószereket várnak, amelyeket karácsony előtt a rászoruló gyerekeknek osztanak majd szét. A jótékonysági akcióban tavaly tízezer csomag gyűlt össze.

Idén negyedik alkalommal nyitjotta meg kapuit a MikulásGyár, hogy a szeretet ünnepe előtt ajándékokat gyűjtsön azoknak, akik nélkülöznek az ünnepen. A felajánlott ajándékokat becsomagolják és a Vöröskereszt valamint az UNICEF segítségével osztják majd szét a rászoruló családok között.

A látványos akció 2005 telén indult. A "Gyár" működése a következőképpen zajlik: az adományozók az építmény egyik oldalán beadják az ajándékokat a mikulásoknak, akik dobozokba csomagolják a meglepetéseket. Amint a csomag elkészült, az építmény másik oldalán bepakolják egy szállítókocsiba, amely elviszi a rászorulókhoz.

A sátorba egyébként az adományozók nem mehetnek be, ott csak a Vöröskereszt és az Unicef munkatársai tartózkodhatnak, valamint a Gyár mikulásruhába öltözött dolgozói. Azonban az arra járókat karácsonyi finomságok várják, és minden órában hóesés, manótánc és fényjáték teszi még színesebbé az egyébként is egyedülálló látványt.

A jótékonysági akció egyre sikeresebb: tavaly 10 ezer láda adomány gyűlt össze a segítő szándékú embereknek köszönhetően – összesen 100 kiló szaloncukrot, 60 ezer liter öblítőt, 2 teherautónyi játékot és csokoládét juttattak el a Gyárból a rászorulókhoz.

Az 56-osok terén minden hétköznap délután 4 és este 9 óra között, hétvégén pedig délelőtt 10 és este 10 óra között várják az ajándékokat. Ezen kívül a Duna Plázában, a Csepel Plázában, illetve Debrecen, Győr, Kaposvár, Miskolc, Nagykanizsa, Nyíregyháza, Pécs, Sopron, Szolnok, Szombathely, Szeged, Veszprém, Székesfehérvár és Zalaegerszeg bevásárlóközpontjában bevásárlóközpontjában 10-tól este nyolcig lehet adományozni. Idén is tartós élelmiszerre, tisztálkodó-szerekre, és a gyerekek számára könyvre, ajándékra és édességre van a legnagyobb szükség.

Aki nem jut el a Felvonulási térre, az a Duna Plázában illetve a Csepel Plázában is leadhatja adományait – a lényeg, hogy az nagylelkű adományozók segítségével minél többek számára lehessen valódi ünnep a Karácsony.

Bővebb információ: www.mikulasgyar.hu
Forrás: www.budapest.hu

Legfrissebb híreinkRSS

További hírek »