Vendéglátóhely.hu

Megnyitották az Anna Grand Hotelt Balatonfüreden

Hírszerkesztő , 2008. augusztus 21. 9:50

Megnyitották a 4,2 milliárd forintos költséggel felújított, négycsillagos, százszobás Anna Grand Hotelt szerdán Balatonfüreden; a klasszicista stílusban épült, háromszintes házhoz tartozik az ugyancsak felújított díszterem (az Anna-bálok helyszíne), a reprezentatív étterem, továbbá a háromszintes mélygarázs és a mediterrán udvar.

[MTI] A beruházási költségből 77 millió forintot tesz ki a turisztikai regionális operatív program pályázatán nyert uniós támogatás - mondta a megnyitón Pál Béla, a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke. Hozzátette: Balatonfüred az elmúlt két évben mintegy 1,8 milliárd forint összegű uniós és hazai támogatáshoz jutott. Az elnök utalt arra, hogy ebből újítottak fel a reformkori városrészben számos utcát, sétányt és több műemléki épületet is.

Bóka István, Balatonfüred fideszes polgármestere elmondta: a város az Anna Grand Hotel melletti Gyógy teret jövőre teljesen felújítja, és néhány éven belül rehabilitálja a hotel mögött lévő kiserdőt is.

A polgármester kijelentette: az államnak "semmi keresnivalója nincs a szívkórház tulajdonában, ezt a városnak kell tulajdonba és működtetésre megkapni". Akkor belátható időn belül meg lehet újítani a szívkórház épületét és a körülötte lévő kertegyüttest is - tette hozzá Bóka István.

A megújult Anna Grand Hotelban (a ház 1802-ben épült, s a Nagyvendéglő nevet kapta, majd 1912-től kétemeletesre bővítve már Anna Grand Hotelként működött) kialakítottak wellness-részleget, 1.200 négyzetméteres vitalszigetet, sörözőt, borozót, vinotékát, squash és bowling termeket - mondta a megnyitón Lengyel Ernő, a szállodát tulajdonló és működtető Anna Grand Hotel Kft. ügyvezető igazgatója. Közlése szerint a 4,2 milliárd forintos beruházás 30 százalékban önerőből valósult meg, a többi költséget a 77 milliós uniós támogatásból és banki hitelből fedezték.

Az igazgató ismertetése szerint az Anna Grand-projekt folytatódik, ugyanis a hotel közelében lévő Ipoly szállót (a szívkórházi dolgozók egykori szállóját) négycsillagos hotellé alakítják át 500 millió forintos költséggel. Lengyel Ernő elmondta: az új, Anna Grand Residence elnevezésű szállodában, amely év végére elkészül, 24 szoba és 7 erkélyes apartman lesz.

Legfrissebb híreinkRSS

További hírek »