Vendéglátóhely.hu

Megugrott az érdeklődés az osztrákok részéről a Velencei-tó iránt

Hírszerkesztő , 2009. július 20. 11:16

A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai képviselete stratégiai feladatának tartja, hogy minél több Ausztriából érkező vendég látogasson el Magyarország még kevésbé felfedezett régióiba is. Kelet-Magyarország mellett ilyennek számít a közép-dunántúli régió is, amely Ausztriához való viszonylagos közelsége ellenére, kevés osztrák vendéget fogad.

Az összes hazai szálláshelyen realizált osztrák vendégéjszakából alig 3 százalékkal részesedik a „Királyi Régió“. A Velencei-tó és környékének népszerűsítése, és az osztrák piacon való „bevezetése“ érdekében került sor tavasszal az osztrák Camping Revue magazin MT Zrt. által szervezett sajtóútjára.

A sikeres tanulmányútnak köszönhetően az Osztrák Camping Club 30 ezres olvasótáborral rendelkező hivatalos klubmagazinjának a július-augusztusi száma 5 oldalas, információban gazdag összeállítással csalogatja az osztrákokat Magyarországra. A fényképekkel és történetekkel gazdagon illusztrált cikk feltáró alapossággal kalauzolja olvasóit a környék látnivalói között, megemlítve a térség valamennyi települését.

A cikk külön kiemeli az agárdi termálfürdőt és az aktuális ökoturisztikai ajánlatokat, valamint a legújabb velencei négycsillagos szállodát és a kemping-fejlesztéseket, és nem hagyja szem elől téveszteni az Agárdi Pálinkafőzdét és a borászatokat sem. Az összeállítás megjelenése óta az MT Zrt. bécsi külképviseletén és a Társaság Contact Centerében érezhetően nőtt az érdeklődés a régió iránt. A KSH friss kimutatása alapján az idei év első öt hónapjában 23 százalékkal (!) nőtt a régióban az Ausztriából érkező vendégek forgalma.

[itthon.hu]

Legfrissebb híreinkRSS

További hírek »