Vendéglátóhely.hu

München a legnépszerűbb német város a magyarok körében

Hírszerkesztő , 2008. március 21. 12:23

Magyarországon tavaly tovább nőtt az érdeklődés Németország iránt: 2006-hoz képest 8,3 százalékkal emelkedett 2007-ben a magyarok vendégéjszakáinak száma - hangzott el egy csütörtöki sajtótájékoztatón, amelyet Dernovics László, a Német Turisztikai Hivatal (DZT) magyarországi képviseletének igazgatója tartott a Gerbeaudban.

[MTI] München a legnépszerűbb város, - megelőzve Berlint is - Bajorország pedig a legkedveltebb régió: itt 13,3 százalékkal több vendégéjszakát töltöttek a Magyarországról érkezők, mint 2006-ban.
A DZT az idei évet három témakör köré szervezi: kastélyok, parkok és kertek, rendezvények, valamint a német konyhaművészet.

A németek jó előre terveznek: már most tudják, hogy 2009 az aktív üdülés, a kirándulás és kerékpározás jegyében telik, 2010 pedig Essent, Európa kulturális fővárosát és a Ruhr-vidék témáját népszerűsíti.
A DZT 2011-et az egészségturisztikai és wellness-utaknak szenteli, 2012-ben pedig az üzleti turisztikai lehetőségekre koncentrálnak.

Tavalyelőtt nagyon jót tett a német turizmusnak a futball-világbajnokság, de az is sokat hozhat a konyhára, hogy a FIFA tavaly októberi döntése alapján 2011-ben Németország rendezheti meg a 6. női futball-világbajnokságot - jelentette be Dernovics László a csütörtöki tájékoztatón.

A magyarok között még kevesen utaznak Németország északi régióiba - pedig az itteni tengerpart vonzereje különleges - és az olyan világszínvonalú attrakciókat is most vezetik be a magyar piacon, mint az Autostadt, amely a Volkswagen művek híres autós élményparkja - hangzott el a DZT sajtótájékoztatóján.

Legfrissebb híreinkRSS

További hírek »