Vendéglátóhely.hu

Nemzetközi betlehemes fesztivál Jánokon

Hírszerkesztő , 2011. december 2. 10:42

Jubileumi betlehemes fesztivált rendeznek a hét végén a Kassa-vidéki járásban fekvő Jánokon.

A fesztivál külön érdekessége, hogy egy határokon átnyúló pályázatnak köszönhetően sikerült megszervezni - írja az új Szó című szlovákiai magyar napilap pénteken.

A pályázat a Közös Tevékenységek a Határ menti Kulturális Együttműködés Érdekében elnevezést viseli, mely az Európai Unió támogatásával a Magyarország-Szlovákia-Románia-Ukrajna Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében valósul meg. A pályázat fő célja az érintett országok hagyományainak közös feltárása, ápolása és megtartása.

A fesztivál szombat délelőtt kezdődik a betlehemes csoportok felvonulásával, majd a régi iskolaudvaron bemutatkoznak az egyes betlehemesek. Délután 17 órai kezdettel az Ukrajnából érkezett Stílus együttes műsorát élvezheti a közönség. A fesztivál ideje alatt kézműves mesterek mutatkoznak be, valamint felelevenítik a hagyományos karácsonyi szokásokat.

Vasárnap szintén fesztiváli hangulat uralkodik majd a községben. Ezúttal főleg a gyerekek lesznek a középpontban, délelőtt játszóházba várják a kicsiket. Később ünnepi szentmise lesz.

[mti]

Legfrissebb híreinkRSS

További hírek »