Vendéglátóhely.hu

Mind népszerűbb az üdülési csekk

Hírszerkesztő , 2007. november 15. 8:16

A béren kívüli juttatás sajátos formája az üdülési csekk, amely a rendszerváltozás utáni évek terméke. Ma már nemcsak a nevében foglalt közvetlen lehetőségre használható fel, hanem a kapcsolódó szolgáltatások térítésére is. Idén már nyolcezer az elfogadóhelyek száma, s az első tíz hónapban több mint 1,2 millióan váltottak be üdülési csekket, 12 milliárd forintot meghaladó értékben.

[MTI] Az üdülés valójában nemcsak pihenést jelent - bocsájtja előre Karácsony Mihály, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány elnöke, hozzátéve: etimológiai szótárban tett kalandozásai közben döbbent rá, hogy a török eredetű szó sokkal tágabb értelmű. Mindaz beletartozik, ami az üdüléssel kapcsolatos, tehát a szállás, a fürdés, az étkezés, a sport és még sok kellemes, frissítő időtöltés. Az üdülési csekk intézménye viszont svájci eredetű, noha mi már a franciáktól vettük át. Hogy rendkívül kedvelt lett, azt felfelé ívelő "karrierje" egyértelműen bizonyítja.

Az alapítvány másfél évtizeddel ezelőtt jött létre, a jelenlegi elnök 2002 óta van pozíciójában, és azóta tapasztalja, hogy e közkedvelt utalvány érvényességi, használati köre egyre inkább bővül.

Legfrissebb híreinkRSS

További hírek »