Vendéglátóhely.hu

New York-ban ülésezik az Európai Turisztikai Bizottság (ETC) igazgatósága

Hírszerkesztő , 2009. január 21. 17:16

Január 21-én, New Yorkban tartja 2009. évi első igazgatósági ülését az Európai Turisztikai Bizottság (European Travel Commission, ETC). A 39 európai ország nemzeti turisztikai hivatalait tömörítő szervezet legfelsőbb döntési szervének Magyarország 2005-től tagja.

Az ülésen hazánkat a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója, Dr. Róna Iván képviseli. Az igazgatósági ülést megelőzően, január 20-án került sor az ETC Transzatlanti Konferenciájára, amelynek célja az volt, hogy útmutatást nyújtson az amerikai és az európai turisztikai szakma számára a nemzetközi pénzügyi válság miatt kialakult gazdasági helyzetben.

Az igazgatósági ülés legfontosabb napirendi pontjai az ETC új, internetes portálfejlesztőjének kiválasztása, a Szervezet digitális marketingtervének és a 2009. évi költségvetés kérdéseinek megvitatása lesz, valamint a résztvevők beszámolnak a 2008-as év 4. negyedében végzett munkáról is.

Az ETC amerikai operatív munkacsoportja külön prezentációban értékeli az amerikai küldőpiac helyzetét és az – Európa mint turisztikai célterület népszerűsítésére irányuló –amerikai marketingtevékenységet. A tagok nyílt beszélgetés keretében elemzik a nemzetközi pénzügyi válság és annak az európai turizmusra gyakorolt hatásait.

Dr. Róna Iván, az igazgatósági ülés programjain való részvételen kívül, találkozik az egyik legjelentősebb amerikai turisztikai szaklap, a Jax Fax Magazin európai szerkesztőjével, valamint a Wall Street Journal főszerkesztő-helyettesével.

Magyarország aktív szerepét az ETC munkájában jelzi, hogy hazánk az elmúlt években számos alkalommal adott otthont a szervezet üléseinek. Amint az ismeretes, a Magyar Turizmus Zrt. folyamatosan lobbizik azért, hogy a jelentős külföldi szakmai szervezetek rendezvényeit Magyarországra hozza. Komoly elismerés és lehetőség hazánknak, hogy 2011 áprilisában, az Európai Unió soros elnökségét betöltő Magyarországon, Budapesten rendezik meg az ETC 59. igazgatósági ülését és 80. közgyűlését, amelyre hazánkba látogatnak az európai országok legtekintélyesebb turisztikai marketingvezetői.

Az ETC igazgatósági ülést követően, az MT Zrt. által 2009-re meghirdetett Kulturális Turizmus Évének jegyében Dr. Róna Iván az ,,Extremely Hungary” szlogennel jegyzett Amerikai-Magyar Kulturális Évad hivatalos nyitóeseményén is képviseli a Magyar Turizmus Zrt.-t, amelyről a későbbiek folyamán részletesen is beszámolunk.

Forrás: www.itthon.hu

Legfrissebb híreinkRSS

További hírek »