Vendéglátóhely.hu

Pályázat a "Kiváló Európai Desztinációk" címre

Hírszerkesztő , 2007. december 5. 9:09

Az Európai Bizottság az idén második alkalommal írt ki pályázatot a "Kiváló Európai Desztinációk" témában; a pályázat keretében létrejövő projekt célja, hogy felhívja a figyelmet az európai turisztikai térségek értékeire - ismertette Kovács Miklós, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium turisztikai szakállamtitkára sajtótájékoztatón szerdán Budapesten.

[MTI] A szakállamtitkár elmondta: a pályázat során támogatják a térségek promócióját is.

A projekt végrehajtásával az Európai Bizottság egyebek mellett ösztönözni kívánja a szezonalitás és a területi koncentrációk oldását, a fenntartható turizmusfejlesztési modellek terjedését.

A projekt 2006-ban valósult meg először, amikor Magyarország legjobban fejlődő vidéki desztinációját választották ki. A pályázat nyertese az Őrség lett, a terület képviselője a promóciós támogatások mellett 2007 októberében az Európai Turizmus Fórumon, Portugáliában vehette át a kitüntetést.

A pályázatot évente változó témában írják ki. A 2007 decemberében induló projekttéma a legjobb, élő hagyományokat őrző desztináció kiválasztása.

A pályázatok benyújtási határideje 2008. február 29.

Róna Iván, a Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.) vezérigazgatója hozzátette: a nemzeti turisztikai marketingszervezet az idén júliusban nyújtott be pályázatot az Európai Bizottsághoz. Ennek révén csaknem 35 ezer euró támogatást nyert el a projekt magyarországi lebonyolításához. A projekt az unió és az MT Zrt. 50-50 százalékos társfinanszírozásával valósul meg.

Legfrissebb híreinkRSS

További hírek »