Vendéglátóhely.hu

Pályázatok a Tisza-tavi régió turisztikai kínálatának fejlesztésére

Hírszerkesztő , 2008. augusztus 12. 9:52

A Tisza-tavi régió turisztikai kínálatának bővítéséért a természetes vizekre épülő szolgáltatások, a kerékpáros és a horgászturizmus fejlesztésének támogatására írt ki regionális pályázatot a turisztikai célelőirányzat forrásaiból az Önkormányzati Minisztérium.

[MTI] A szakember emlékeztetett: a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia alapján megszületett Tisza-tavi Regionális Turizmusfejlesztési Stratégia fő célkitűzésként a turizmus szezonális ingadozásának csökkentését, az egy turistára jutó bevétel, valamint a turizmusból származó hazai bevételek növelését jelölte meg.

A mostani pályázat keretösszege 36 millió forint, amelyből várhatóan 8-10 pályázó kap támogatást. Egy-egy sikeres pályázattal a beruházás összköltségének 50 százaléka, maximum 8 millió forint vissza nem térítendő támogatás nyerhető el, a beküldési határidő szeptember elseje.

A pályázat keretében támogatható egyebek között a Tisza-tavi régióban új szabadvízi strand kialakítása, a már meglévőkön az infrastrukturális és szolgáltatási háttér javítása, a vendégek komfortérzetének növelését szolgáló fövenyfelújítás, parti sétányok, a partot elkerülő utak építése, valamint szelektív hulladékgyűjtő edények lerakása.

A kerékpáros turizmus területén az útvonalak kitáblázása, pihenő és információs pontok létesítése, biztonságos kerékpártároló helyek, szerviz állomások kialakítása, fejlesztése részesülhet támogatásban.

Szintén a támogatandó körbe tartoznak a horgászati célú gépjárműforgalom kiváltását szolgáló fejlesztések, így zárt, őrzött parkolóhelyek, bérbe vehető környezetbarát közlekedési eszközök biztosítása, illetve sorszámozott parti horgászhelyek, és azokat kiszolgáló táborhelyek létesítése.

Szabó Lajos projektmenedzser jelezte: a Tisza-tavi régióra vonatkozó turisztikai célok megvalósítása érdekében egy másik, 34 millió forintos keretösszeggel kiírt pályázattal a szakminisztérium a gyógy- és wellness szolgáltatások fejlesztését, a menetrend szerinti sétahajó járatok indításának ösztönzését, valamint a vendégek tartózkodási idejét növelő programok megszervezését kívánja támogatni.

A beadási határidő ezúttal is szeptember 1-je, az elnyerhető, vissza nem térítendő támogatás mértéke 1,5 és 5 millió forint között mozog.

Legfrissebb híreinkRSS

További hírek »