Vendéglátóhely.hu

Pécs a pódiumon Ebersbergben

Hírszerkesztő , 2010. augusztus 19. 1:56

Az Ebersbergi Nyugdíjas Kör évente nyári fesztivált rendez, amelyen Európa Kulturális Fővárosait mutatja be az érdeklődők számára. Idén hazánkat nagy megtiszteltetése érte, hiszen Essen, Isztambul és Pécs közül Pécset választották a rendezvény főszereplőjévé.

Ennek jegyében a mintegy 250 látogató augusztus 7-én egy magyar esten vehetett részt. A fesztiválon nemzeti színekkel díszített asztalok, magyar komolyzenei és népzenei produkció várta az érdeklődőket, amihez hazai ínyencségeket, gulyáslevest, dobostortát és villányi borokat kóstolhattak a szeniorok, továbbá kedvükre válogathattak a magyar termékeket árusító standon. A nyugdíjas kör tagjai kultúra és politika iránt érdeklődő idősek, akik számára az egyesület szemináriumokat, kulturális rendezvényeket és csoportos utazásokat szervez. A rendezvény sikerét mi sem bizonyítja jobban, minthogy a Pécsre szervezett buszos utazás az est végére teljesen megtelt, a jelenlévő utazási iroda pedig további utak kiírására tett ígéretet.

A Magyar Turizmus Zrt. németországi képviselete különös hangsúlyt fektet a német szeniorok megnyerésére, akik egy magas kulturális igényű, fizetőképes vendégkört képviselnek. Pécs népszerűsítése 2010-ben a képviselet egyik kiemelt és nagyon népszerű feladata, amire a német partnerek részéről is komoly igény jelentkezik. Ezúttal egy előadás keretében mutatta be a Zrt. Pécs látványosságait, és kiadványokkal, dekorációval is együttműködött az esemény sikere érdekében.

[itthon.hu]

Legfrissebb híreinkRSS

További hírek »