Vendéglátóhely.hu

Régi és mai aranykulcsosok

Hírszerkesztő , 2008. február 11. 9:04

Immár 20 éve annak, hogy megkapta diplomáját a Nemzetközi Aranykulcs Portás Továbbképző Intézet első 22 fős évfolyama. A mai diákok, a jövő képzett portásai köszöntötték péntek este ünnepélyes keretek között az akkori tanárokat és a legendás első évfolyam hallgatóit a Budapesti Gazdasági Főiskolán.

[MTI] Az 1988-as oktatás annak idején igen rangos, elit képzésnek számított, hiszen az International Concierge Institut(ICI), a Magyar Aranykulcs Egyesület és az akkori Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskola együttműködésével valósult meg.

Az első évfolyamos hallgatók sorából került ki a Magyar Aranykulcs Egyesület mai elnöke, Ungár Tamás, aki az MTI munkatársának elmondta, a nemzetközi szervezetet 1952-ben alapította Fedinand Gillet Párizsban.
A cél egy olyan szakmai, baráti egyesület megalapítása volt, ahol a portások segítik egymás munkáját kicserélik tapasztalataikat és rendszeresen találkoznak.

Magyarországon Gunst Andrásnak, a legendás Forum szálloda akkori főportásának elnökletével 1983-ban alakult meg a magyar szervezet és rá két évre felvették a kapcsolatot a külföldi szervezettel.
Jelenleg 66 aktív tagja van a magyar szállodaportások egyesületének. Minden hónapban találkoznak és ezekre meghívják a szakma jeles képviselőit, valamint részt vesznek nemzetközi kongresszusokon.
A BGF Kereskedelmi Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Főiskolai Kara a 2008-as évvel kezdődően kapcsolatait szeretné szorosabbra fűzni régi hallgatóival - közölte az MTI-vel Zimányi Krisztina dékán.
Ma már az úgynevezett EU-recepciós specializáció keretében tanulnak a jövő portásai a BGF-en: a második ilyen évfolyam február elején kezdi meg szakmai gyakorlatát.

Legfrissebb híreinkRSS

További hírek »