Vendéglátóhely.hu

Regionális termálturizmus - szezonnyitó Szentgotthárdon

Hírszerkesztő , 2008. november 4. 17:06

Miközben Magyarországon az idén a turizmus stagnál, a Nyugat-dunántúli Régió kereskedelmi szálláshelyein tíz százalékkal növekedett a vendégéjszakák száma - hangoztatta Tama István, a Magyar Turizmus Zrt. Nyugat-dunántúli Regionális marketing igazgatója kedden Szentgotthárdon, a régió termálfürdőinek szezonnyitó rendezvényén.

[MTI] Tavaly csaknem 80 ezer vendégéjszakát töltöttek a régióban a cseh vendégek, akik elsősorban a gyógyfürdők szolgáltatásait vették igénybe - mondta példaként. Hozzátette: az idén további növekedésre számítanak ebből a körből, ami szavai szerint tudatos marketing stratégia eredménye, amit a Magyar Turizmus Zrt a Pannon Termálklaszterrel együttműködve hajtott végre. Emlékeztetett arra, hogy 2000-ben még mindössze 11 ezer vendégéjszakát töltöttek a régióban a cseh vendégek. Az idei évben hasonló tervet készítettek a lengyel piacra vonatkozóan is.

Majthényi László, a Pannon Termálklaszter Kht. ügyvezetője a megnyitón elmondta: a Pannon Termál Klaszter Kht. pályázati forrásokból a következő másfél évben egy olyan piackutatást szeretne elvégeztetni, amely új piacokat keres a klasztertagok számára. A Pannon Termál Klaszternek jelenleg 35 nyugat-dunántúli fürdő, szálloda, vendéglátóhely és fürdőt tulajdonló önkormányzat a tagja.

Gömbös Sándor, a szentgotthárdi mediterrán hangulatú élményfürdőt üzemeltető Gotthard Therm Kft. ügyvezető igazgatója a rendezvény házigazdájaként fürdőjüket mutatta be. Elmondta: Vas megye legfiatalabb fürdője tovább fejlődik, hiszen az élményfürdő szomszédságában kizárólagos magyar tőkéből már épül egy 270 ágyas négycsillagos szálloda, amelynek megnyitása jövő nyáron várható. A szállodában egy 500 fős konferenciatermet és több kisebb szekciótermet is kialakítanak, amivel a konferencia turizmust kívánják megcélozni.

A Hozzáfűzte azt is: tárgyalásban vannak egy másik szálloda építéséről is, a fürdő keleti oldalán pedig egy őrségi típusú üdülőfalu felépítését tervezik.
A szezonnyitó ünnepségen bejelentették: a Pannon Termálklaszterhez csatlakozott fürdőkben november 6-án egy napig féláron várják a vendégeket, ezzel is rá kívánják irányítani a nagyközönség figyelmet a régió gyógy- és wellness fürdőinek szolgáltatásaira.

Legfrissebb híreinkRSS

További hírek »