Vendéglátóhely.hu

Az egymilliomodik fürdőlátogatót köszöntötték Hévízen

Hírszerkesztő , 2007. december 8. 12:15

Rekordot döntött a hévízi gyógytó és fedett fürdő látogatottsága, szombaton délelőtt az egymilliomodik fürdőzőt ajándékkal is meglepték.

[MTI] Egy Tatáról érkezett fiatal házaspár érkezésekor még nem sejtette, hogy miattuk sorakoztak fel ajándékokkal felpakolva a fürdő vezetői a pénztárnál. Csak a jegyvásárláskor derült ugyanis ki, hogy egyikük az idén az egymilliomodik látogatója a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház Kht. fürdőinek.

Hegedűs Lajos ügyvezető igazgató egy csokor virággal és egy üveg borral köszöntötte az ünnepelt látogatókat, akik a gyógyfürdő által üzemeltetett négycsillagos szállodában is eltölthetnek majd egy hétvégét.

Az intézmény vezetőjének is volt oka ünnepelni, mert hosszú évek után idén először emelkedett, mégpedig jelentős mértékben a Hévízen fürdőzők száma. A tavalyi adatokhoz képest idén 22 százalékkal nőtt a fedett fürdőbe és a világhíres tófürdőbe belépőt váltók száma, ezen belül a gyógytó látogatottsága 33 százalékkal emelkedett.

Az elmúlt tíz évben soha nem mértek ilyen magas látogatottságot a fürdővárosban, ahol elsősorban az újonnan indított marketingakcióknak és az idén bevezetett kedvezményeknek tulajdonítják a forgalom örvendetes gyarapodását. Hegedűs Lajos az MTI-nek azt is elmondta: úgy számolják, hogy Hévízen, az év végéig hátralévő hetekben még legalább 50 ezren merítkeznek meg a gyógyvízben.

Legfrissebb híreinkRSS

További hírek »