Vendéglátóhely.hu

Síbiztosítások akár internetes kötéssel is

Hírszerkesztő , 2007. december 23. 10:27

Biztosítást a síelni készülők harmada köt csak, pedig napi néhány száz forintért akár milliós kiadástól mentesülhet a biztosított - áll a CLB Független Biztosítási Alkusz közleményében.

[MTI] Kevesen gondolnak bele, hogy egy átlagos - külföldi - kórházi ellátás költsége elérheti a több százezer forintot. Nem szólva a síbaleset során szükségessé váló hegyi mentésről, ami - helikopter esetében - akár milliós összeg is lehet. Az sem közömbös, hogy a síző által másoknak, másokban okozott kárt is ki kell fizetni.

Nem mindegy azonban, hogy a síelni induló milyen biztosítást köt. Az olcsóbb utasbiztosítások kártérítési limitje általában alacsonyabb. Síelés esetén sokszor megéri inkább a közepes kategóriájú termékeket választani: ezek napi díja 100-150 forinttal magasabb ugyan, de baj esetén több millió forinttal nagyobb összeget is térítenek. Érdemes megbizonyosodni arról is, hogy a sífelszerelés biztosítását tartalmazza-e az alapdíj, vagy ezért pótdíjat kell fizetni. Hasonlóan vizsgálandó, hogy a másoknak okozott kár megtérítése szerepel-e az adott biztosításban.

Ma már több internetes alkusz - így a CLB - honlapján is "kilistázhatók" a biztosítók ajánlatai, és a kiválasztott termék egy kattintással megvásárolható. Kapható utasbiztosítás a határokhoz közeli benzinkutaknál is, sőt egyes biztosítóknál akár az utolsó pillanatban sms-sel is vásárolható anyagi védelem.

Legfrissebb híreinkRSS

További hírek »