Vendéglátóhely.hu

Szálláshelyek bővítésére több mint 3,7 milliárd forint Vas megyében

Hírszerkesztő , 2008. október 31. 14:16

Több mint 3,7 milliárd forint értékű, a szálláshelyek kapacitását bővítő beruházás valósulhat meg Vas megyében a Nyugat-dunántúli Regionális Operatív Program keretében - mondta Ipkovich György, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács társelnöke pénteken Szombathelyen sajtótájékoztatón.

[MTI] A Nyugat-dunántúli Regionális Operatív Program keretében mintegy 563 millió forintos pályázati támogatást ítéltek oda a turisztikai szálláshelyek bővítésére.

Ennek keretében Körmenden a termál- és konferenciaturizmust kiszolgáló 96 szobás négycsillagos szálloda, étterem, wellness és konferenciaközpont építését tervezik. A 2 milliárd forintot meghaladó beruházáshoz 249 millió forinttal járultak hozzá a Nyugat-dunántúli Regionális Operatív Program forrásaiból.

Bükfürdőn 1,4 milliárd forint értékű projekt keretében egy olyan 138 személyes gyógyszálló épül majd fel, ahol a tradicionális kínai gyógymódot alkalmazzák. Ezt 240 millió forinttal támogatták, szintén pályázati forrásból.

Celldömölkön a közelmúltban átadták az új, Vulkán Fürdőre keresztelt turisztikai beruházást, emellett több kisebb turisztikai fejlesztés is lezajlott, ezt azonban nem követte a szálláshelyek megfelelő színvonalú bővítése. A közeljövőben egy 60 millió forinttal támogatott, 200 millió forint értékű projekt keretében a 39 szobás Vasvirág Szállót háromcsillagos szállodává fejleszti egy pályázó.

Rum községben Varga Roland egyéni vállalkozó pályázatát 13 millió forinttal támogatják a regionális operatív program keretében. A vállalkozó a községben 44 millió forintos beruházással 8 kétágyas szobával és 2 tetőtéri négyágyas apartmannal rendelkező panziót kíván felépíteni.

Ipkovich György Szombathely polgármestereként sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy a vasi megyeszékhelyről egyetlen támogatható pályázat sem érkezett, pedig szavai szerint a városnak nagy szüksége lenne az idegenforgalmi szálláshelyek bővítésére.

Legfrissebb híreinkRSS

További hírek »