Vendéglátóhely.hu

Szállodabővítési program támogatással a Nyugat-Dunántúlon

Hírszerkesztő , 2008. november 1. 16:26

Több mint 10,6 milliárd forintos szállodabővítési program valósulhat meg a Nyugat-Dunántúlon másfél milliárd forintos támogatással - közölte a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke pénteken Győrött sajtótájékoztatón.

[MTI] Balogh József ismertetése szerint a Nyugat-dunántúli Operatív Program kereskedelmi szálláshelyek bővítésére és szolgáltatásainak fejlesztésére kiírt pályázatán tizenegyen nyertek a beadott huszonhat pályázat közül.

Győr-Moson-Sopron megyéből mindössze egy projekt került a nyertesek közé. A gönyűi volt Postakocsi Fogadó műemléki épületegyüttesének rekonstrukcióját, négycsillagos szállodává alakítását, és mellette egy ugyancsak négycsillagos wellness- szálloda építését támogatja közel 240 millió forinttal a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Regionális Fejlesztési Programok Irányító Hatósága.

A beruházás értéke meghaladja a 2,7 milliárd forintot. Gönyűn jacht- és csónakkikötőt, illetve turisztikai központot terveznek, a szállodaberuházás emiatt fontos szerepet játszhat a tranzitforgalom igényeinek kiszolgálásában - indokolta a döntést az elnök.

Vas megyében a nyertes projektek a termál és gyógyturizmus fejlesztésére irányulnak. Körmenden közel 2,1 milliárd forintos invesztícióval négycsillagos szálloda, wellness-, és konferenciaközpont épül, a megítélt támogatás megközelíti a 250 millió forintot.

Bükön 138 vendég elszállásolására alkalmas szálloda létesül, amelynek érdekessége lesz, hogy a tradicionális kínai gyógymódot alkalmazzák majd. A közel másfél milliárd forintos projekt 240 millió forint támogatást kap.

Celldömölkön a Vasvirág Szálló 39 szobás épületét kívánja háromcsillagos szállodává fejleszteni a pályázó kft. A 200 milliós beruházást hatvanmillió forinttal támogatja az irányító hatóság.

Rum községben meglévő vendéglője mellé tervez másodosztályú panziót építeni kerékpártárolóval és biciklibérlési lehetőséggel a pályázó. Negyvennégy millió forintos projektje 13 millió forintos támogatásban részesült.

A Zala megyei nyertes projektek a vasiakhoz hasonlóan a gyógy- és termálturizmus fejlesztését célozzák. Lentiben egy 120 szobás gyógy- és wellness-szálloda építése 240 millió forintos támogatást kap, a beruházás közel 2,3 milliárd forint.

Az alsópáhoki Kolping Hotel kapacitását 611 millió forintból kívánják bővíteni, ehhez 128 millió forintos támogatás társul.

A zalakarosi háromcsillagos Venus Hotel négycsillagossá fejlesztése és szolgáltatásainak bővítése 550 millió forintos program keretében valósulhat meg, ehhez kap a vállalkozó 144 millió forintot.
Vonyarcvashegyen a Helikon Taverna panzió 443 millió forintos bővítéséhez 129 millió forintos támogatás, a nagykanizsai Szőlőskert Fogadó 53 millió forintos invesztíciójához - kapacitás növeléséhez - 16 millió forintos támogatás társul.

Kehidakustányban háromcsillagos szálloda építését tervezik Családi Wellness szálloda néven 160 millió forintos ráfordítással. A pályázaton nyert támogatás 48 millió forint.

Legfrissebb híreinkRSS

További hírek »