Vendéglátóhely.hu

Szállodai beruházások hitelválság idején

Hírszerkesztő , 2008. november 28. 12:31

Jövőre nehéz év vár a szállodákra, ennek ellenére a következendő 4-5 évben 29 fővárosi és 71 vidéki 4-5 csillagos szálloda épülhet Magyarországon - olvasható a csütörtökön megjelent Hotellázban, a Turizmus Panoráma turisztikai szaklap kiadványában.

[MTI] A budapesti szállodai beruházások döntő hányada a belvárosban, azon belül is elsősorban a Lánchíd és Erzsébet híd közötti területen, valamint a Blaha Lujza tér környékén, míg a legtöbb vidéki hotel Pécsett épülhet meg - elemzi a Turizmus Panoráma különszáma.

A kiadvány egyik cikke szerint a fővárosban jelentős szállodafejlesztések várhatók a következő három évben, a legtöbb új szálloda négycsillagos lesz, így ebben a szegmensben a jelenlegi szobakapacitás 2011-re mintegy 50 százalékkal nőhet.

A három- és ötcsillagos hotelek esetében is bővülő kapacitással kell számolni, de a szobák számának változása itt nem éri el a 15 százalékos növekedést.

A Hotelláz összeállítása szerint a hazai piac legnépszerűbb régiói - Budapest után - a Dunakanyar, Pécs, a Balaton és Debrecen.

A fővárostól északra a konferenciaturizmus, Debrecenben az üzleti szolgáltatások állnak a középpontban. A Balatonnál a szabadidős programok mellett megjelennek az üzleti turizmus igényeit kielégítő szolgáltatások, Pécs pedig a 2010-es Európa Kulturális Fővárosa program jegyében bővíti szálláskínálatát. Emellett a Velencei-tó partján is elindultak a minőségi turizmust célzó fejlesztések.

Legfrissebb híreinkRSS

További hírek »