Vendéglátóhely.hu

Száz borászat több száz bora az 56-osok terén

Hírszerkesztő , 2008. augusztus 13. 8:52

A magyar borfalvaké, a muzsikáé és a jó hangulaté a főszerep az augusztus 19-én kezdődő hatnapos Borfalu rendezvényein. Az idén ismét az a cél, hogy ne csak a híres borvárosok mutatkozzanak be, hanem az olyan kisebb települések pincészetei is szóhoz jussanak, mint Badacsonytomaj, Káptalantóti, Tállya vagy Zomba.

[MTI] A több száz bor mellett pálinkát is lehet majd kortyolni, és nem lesz hiány különleges sajtokban, húskészítményekben és tipikus magyaros borkorcsolyákban sem. Szarvasgombás olajok és lekvárok, "gezemice langalló", - a lángos egyik fajtája - kürtőskalács, répatorta és még számos egyéb ínyencség várja a kicsiket és nagyokat - hangzott el a tájékoztatón.

A keddi eseményen képviseltette magát az Európai Borlovagrendek Magyarországi Konzulátusa is Kondorosi Ferenc, a Miniszterelnöki Hivatal kormánybiztosa személyében. A kormánybiztos - aki maga is borlovag - a rend folyóiratában közölt cikkében emlékeztet rá, hogy az ember a bort már az özönvíz előtt ismerte.

A Borfalu egyik fő attrakciója most is a borverseny, amely az idén másként zajlik mint eddig: ezúttal a látogatók szavazhatnak az általuk legfinomabbnak ítélt italra. A Borfalu legfinomabb bora címet az utolsó nap, augusztus 24. estéjén adományozzák annak a termelőnek a szervezők, akinek a palackja a legtöbb voksot kapta.

Az 56-osok terére kilátogatók a belépőik mellé kapják meg a kóstoló poharat és a szavazólapokat. Minden nap értékes ajándékokat sorsolnak ki a szavazók között.

Amint arról Pornói Szabolcs programigazgató beszámolt, legalább annyira fontos a jó muzsika mint a jó bor, a hatnapos, mindennap éjfélig nyitva tartó rendezvényen. Többek között a Borfalu Cigányzenekar, egy másik műfajban a Szekszárd Junior Stars Big Band vagy a The Sweet Home Blues Rock szórakoztatja a közönséget.

Az Egyesült Államokból érkezik Karen Carroll és a The Mississippi Grave Diggers formáció. Fellép a Bolero Show Time Band, a Transform Air, a Vivat Bacchus, Farkas Gábor "Gábriel", Kandech Evelyn, valamint Tom White és barátai.

A két nagy klasszikust, a Bergendy Szalonzenekart és a 100 tagú Cigányzenekart is bizonyára sokan hallgatják.

A gyerekekkel érkező felnőttek számára bizonyára jó hír, hogy a kicsik rajzversenyen próbálhatják ki kreativitásukat. Pályamunkáikat a www.borfalu.hu honlapon is közzé teszik.

Legfrissebb híreinkRSS

További hírek »