Vendéglátóhely.hu

Százötven fitnesztermet lehet kipróbálni egyetlen belépőjeggyel

Hírszerkesztő , 2011. november 18. 9:55

Közel 150 helyszínen várja változatos sportolási lehetőségekkel a mozogni vágyókat a Fitnesztermek hete szombattól.

A hetedik Coca-Cola Testébresztő FITweek keretében november 19. és 27. között egyetlen 1500 forintos belépő vásárlásával országszerte 150 fitneszterem kínálatát lehet kipróbálni.

fetness terem

A szervezők és Katus Attila, a testébresztő program nagykövetének célja, hogy minél több résztvevőnek segítsék megtalálni a leginkább nekik való mozgásformát.

A programsorozat az elmúlt hat évben ötszáz rendezvényen már több mint kétmillió résztvevőt mozgatott meg és igyekezett felhívni a figyelmet a tudatosabb egészségszemlélet és az aktív életmód fontosságára.

A Fitnesztermek Hetében résztvevő helyszíneken nemcsak a fitnesz, hanem többek között a jóga és a pilatesz különböző változataival is megismerkedhetnek az érdeklődők. A résztvevő helyszínek listája a www.fitweek.hu internetes oldalon olvasható.

A GfK-Tárki Egészséggazdasági Monitor 2011 tavaszán készített felmérése szerint a 14 év feletti lakosság 49 százaléka soha nem sportol. A megkérdezettek csupán 8 százaléka mozog hetente egyszer, 15 százaléka hetente több alkalommal.

A téli időszak ráadásul rossz hatással van az egészségre, mivel ilyenkor mindenki többet eszik, kevesebbet mozog, ennek hatására pedig lelassul az anyagcsere is.

"A sport az alakformáláson, az izomzat fejlesztésén kívül az állóképességünkre, az egészségünkre és a közérzetünkre is jó hatással van" - hangsúlyozta Katus Attila.

[mti]

Legfrissebb híreinkRSS

További hírek »