Vendéglátóhely.hu

Szerényen nőtt az észak-alföldi régióban vendégeskedők száma

Hírszerkesztő , 2008. március 10. 8:57

Tavaly az Észak-alföldi Régió kereskedelmi szálláshelyein több mint 611 ezer vendéget fogadtak, köztük több mint 152 ezer a külföldit és közel 460 ezer a belföldit; összességében 5,8 százalékkal több turista fordult meg a régióban, mint 2006-ban - közölte a KSH előzetes statisztikai adatai alapján Peszeki Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. szolnoki székhelyű regionális marketing igazgatóságának munkatársa.

[MTI] Az előző évvel összehasonlítva a belföldi vendégek száma 1,8 százalékkal, míg a külföldieké több mint egyötödével, 20,4 százalékkal nőtt a régió három - Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar és Szabolcs-szatmár-Bereg - megyéjében - tette hozzá a szakember.

Tájékoztatása szerint a vendégéjszakák száma 2007-ben több mint 1,8 millió volt, ez 1,9 százalékkal magasabb 2006. ugyanazon időszakához viszonyítva. A belföldi vendégek több mint 1,2 millió, a külföldiek közel 600 ezer éjszakát töltöttek el a régió vendégfogadóhelyein.

A 2007. évi vendégéjszakák számának növekedése annak köszönhető, hogy elsősorban a Romániából, Ukrajnából és Oroszország érkezett vendégek a korábbinál több időt töltöttek az Észak-Alföldön.
A régió kereskedelmi szálláshelyeinek szállásdíj-bevétele 2007-ben több mint 7,8 milliárd forintot tett ki, ami 13,8 százalékos növekedés az elmúlt esztendőhöz képest. A bevétel kétharmada a belföldi vendégektől származott.

Legfrissebb híreinkRSS

További hírek »