Vendéglátóhely.hu

Sziget - Vízpermettel hűtik a nézőteret

Hírszerkesztő , 2012. augusztus 5. 10:24

Porlasztott vízpermettel hűtik a levegőt a Sziget fesztivál nagyszínpada előtti nézőtér felett - közölte Vető Viktória, a Sziget sajtófőnöke vasárnap az MTI-vel.

A Sziget szervezői - eddig még itthon nem látott módon - akár 5-10 fokkal is kellemesebb klímát teremtenek a nagyszínpad előtti nézőtéren, ahol mintegy 4000 négyzetméteren porlasztott vízpára hűti majd a levegőt a vasárnap kezdődő fesztiválon.

    Ugyanígy a bejáratnál a sorban állókat is hűtött tér fogadja majd. A Szigeten a várható nagy meleg miatt több helyen vízpermet-kapukat állítanak fel, az utakat folyamatosan locsolják, az egészségügyi szolgálat pedig éberen figyel és munkatársai folyamatosan vizet is osztanak.

    Mindemellett a szervezők felhívják a figyelmet, hogy a forró napokon fejfedőről és folyadékbevitelről mindenki gondoskodjon.

    A 5. magyar dal napjával a mínusz kettedik napon, vasárnap megkezdődik a 20. Sziget fesztivál az óbudai Hajógyári-szigeten. A nagyszínpadon 12 órától 23 óráig közel 80 zenekar és előadó mintegy 150 dala, a jelen és az elmúlt pár évtized pop-rock daltermésének legismertebb szerzeményei hangzanak el - áll a közleményben.

[mti]

Legfrissebb híreinkRSS

További hírek »