Vendéglátóhely.hu

Tanulmányutak az észak-alföldi régióban

Hírszerkesztő , 2009. március 12. 16:31

Az elmúlt időszakban a Magyar Turizmus Zrt. szervezésében számos újságíró ismerkedett az Észak-Alföld régió turisztikai kínálatával. Február 17-20. között a németországi „Die WELT” magazin újságírója kereste fel a régiót, aki a tanulmányút nyomán részletes riportot jelentetett meg a világ egyik legnagyobb turisztikai vásárára, a berlini ITB-re (Internationale Tourismus Börse) időzítve.

Az újságíró felkereste a régió fürdőit, megismerkedett Debrecen és Hortobágy látnivalóival, valamint Nádudvaron egy kézműves-bemutatón is részt vett.

Az osztrák „GUSTO” magazin képviselői február 20-23. között jártak az Észak-Alföldön, amelynek keretében a magazin újságírója és fotósa debreceni mézeskalács bemutatónak lehetett részese, továbbá helyi ételkülönlegességek elkészítését is figyelemmel kísérhették.

A program további részeként egy élményfürdőt kerestek fel, tanulmányozhatták a pálinkakészítés folyamatát és fortélyait, megtekintették a hajdúszoboszlói fürdőkomplexum szolgáltatásait, majd Hortobágyra is ellátogattak.

Az Egyesült Királyságból a Rough Guide újságírója, Norm Longley március 1-17. között Kelet-Magyarországon tartózkodik, és a készülő útikönyvéhez gyűjt anyagokat. Az észak-alföldi régióban március 8-11. között tesz látogatást.

[itthon.hu]

Legfrissebb híreinkRSS

További hírek »