Vendéglátóhely.hu

Térségi idegenforgalmi kiállítás Nyíregyházán

Hírszerkesztő , 2008. március 5. 22:57

Hat ország 121 kiállítójának részvételével rendezik meg március 7. és 9. között a Vakáció 13. Nemzetközi Utazási, Idegenforgalmi és Szabadidő Kiállítást a nyíregyházi sportcsarnokban, ahol a térség turizmusának fellendítése a kiemelt cél.

[MTI] A hazai résztvevők mellett ezúttal Lengyelországból, Romániából, Szlovákiából, Ukrajnából és Olaszországból érkeznek kiállítók a szabolcsi megyeszékhelyre - mondta Szabó Attila.
A rendezvény főszervezője hozzátette: a kiállítás kiemelt vendégországa Ukrajna, ahonnan főként a Kárpátalján, valamint a Lemberg és Csernovci megyében működő idegenforgalmi vállalkozások mutatkoznak be.

A pénteki nyitónap után szombaton magyar-ukrán turisztikai üzletember-találkozót is rendeznek a kiállítás keretében, ahol az idegenforgalmi együttműködés erősítésének, illetve a közös, határon átnyúló programok szervezésének lehetőségeiről tárgyalnak a felek.
Szabó Attila tájékoztatása szerint a kiállításon kiemelt téma lesz a Vizek évéhez kapcsolódó vízi turizmus programjainak bemutatása.

A szabad- és termálvizes idegenforgalmi lehetőségek között például tiszai vízi túra és sporthorgász programot is ajánlanak a kiállítók, míg Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdő külön blokkban mutatja be híres park- és tófürdőjének, fürdő házának, múzeumfalujának és állatparkjának aktív pihenést segítő szolgáltatásait.

A falusi és agroturizmus szabolcsi szervezete különleges nyírségi, szatmári és beregi körutakat, üdüléseket állít ki. Ennek része a Beregi Szilvaút, amely a természeti ritkaságokhoz, nevezetességekhez várja a turistákat, közte a vásárosnaményi gyógyfürdőhöz, a gergelyiugornyai Tisza-parti strandhoz, a tarpai hegyhez, illetve a magyar-ukrán határhoz közeli község világhírű pálinkafőző üzeméhez.

Legfrissebb híreinkRSS

További hírek »