Vendéglátóhely.hu

Tízéves az üdülési csekk

Hírszerkesztő , 2008. november 25. 12:57

Tíz év alatt több mint hatmillió munkavállaló és családtagjaik pihenését támogatták üdülési csekkel a munkáltatók, jelenleg tizenhétféle szolgáltatást lehet igénybe venni belföldön - mondta Karácsony Mihály, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány elnöke.

[MTI] Az Országgyűlés 1998. január 1-jével tette lehetővé, hogy az MNÜA kibocsássa és forgalmazza az üdülési csekket. Ezt a fizetőeszközként működő támogatási formát a munkáltatók a minimálbér értékéig (2008-ban 69 ezer forintig) adó- és járulékmentesen vásárolhatják meg a munkavállalóknak.

Karácsony Mihály szerint a mostani gazdasági helyzetben még inkább felerősödik az adómentesen adható ilyen jellegű támogatás szerepe, s várhatóan tovább folytatódik az üdülési csekk forgalmazásának elmúlt tíz évben tapasztalható dinamikája.

Azok a szociálisan rászoruló dolgozók, akiknek a munkáltatója nem tette lehetővé a kikapcsolódás, a pihenés, az üdülés ezen támogatott formáját, azok sem maradnak támogatás nélkül, számíthatnak a társadalmi szolidaritásra, mivel az MNÜA az üdülési csekk forgalmazásának eredményét a szociálisan rászorultak megsegítésére fordítja - emelte ki az alapítvány elnöke.

A kibocsátás tizedik évfordulója alkalmából hétfőn este gálaműsort rendeznek a Magyar Állami Operaházban, ahol Kiss Péter kancelláriaminiszter mond köszöntőt.

Legfrissebb híreinkRSS

További hírek »