Vendéglátóhely.hu

Turisztikai fejlesztések a Dél-Dunántúlon és a Balaton régióban

Hírszerkesztő , 2008. március 5. 23:05

Turisztikai fejlesztésekre az idén összesen 350 millió forintra lehet pályázni a Regionális Operatív Programban (ROP) a Dél-Dunántúlon és a Balaton régióban, ez a tavalyi összeg kétszerese - közölte Sárdi Árpád, a Dél-dunántúli Regionális Idegenforgalmi Bizottság elnöke szerdán Kaposváron.

[MTI] Tavaly sok bírálatot kaptak amiatt, hogy későn jelentek meg a pályázatok, ezért most időben - múlt év októberében - kiírták az elsőket, amelyeket április végén el is bírálnak - mondta a bizottság elnöke a sajtótájékoztatón.

Beszámolója szerint a rendelkezésre álló összeg felhasználására összesen nyolc pályázat révén lesz lehetőség. Ebből balatoni programokra, szálláshelyek bővítésére, minőségi turisztikai szolgáltatásokra 190 millió forintra lehet pályázni - tette hozzá.

Sárdi Árpád elmondta: pályázatokat a turisztikai vonzerővel rendelkező regionális rendezvényekre, a Balaton turisztikai régió ismertségét növelő marketingeszközök és turistautak felújítására, turisztikai hatású kulturális, gasztronómiai és sportrendezvényekre, valamint a Dél-dunántúli Régió turisztikai kínálatának hazai és külföldi népszerűsítését szolgáló kiadványokra, kampányokra lehet benyújtani.
A bizottság elnöke a már beérkezett pályázatok kapcsán megjegyezte: még mindig sok az olyan pályázat, amelyet formai okok miatt kell elutasítani. Példaként megemlítette: 31 pályázatot adtak be a Balaton turisztikai régió ismertségét növelő pályázatra, ebből 10-et nem tudtak formai okokból befogadni.
A múlt évben Somogy megyében támogatott programok közül kiemelte a boglári szüreti fesztivált, a siófoki tojásfesztivált és a kaposvári Festők városa hangulatfesztivált, amelyek iránt kiemelkedően magas volt az érdeklődés.

Legfrissebb híreinkRSS

További hírek »