Vendéglátóhely.hu

A turisztikai intézményrendszer fejlesztésre 13 milliárd forint

Hírszerkesztő , 2008. március 11. 15:46

A turisztikai intézményrendszer, más néven Turisztikai Desztináció Menedzsment (TDM) rendszer fejlesztésre 2013-ig 13 milliárd forintos keret áll rendelkezésre - mondta el Újhelyi István, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium (ÖTM) államtitkára kedden, Budapesten.

[MTI] A Turizmus a Duna mentén elnevezésű konferencia sajtótájékoztatóján az államtitkár közölte: az első TDM pályázatot az idén, késő tavasszal kiírják, amelyet az év folyamán még több követ, így 2008-ban már 4,4 milliárd forint pályázati pénz találhat gazdára.

A Régiónk főutcája, a Duna elnevezésű konferenciasorozat, második rendezvényének témája a turizmus, azon belül pedig elsősorban a Duna-menti turisztikai szereplők együttműködési lehetőségei. A konferenciát a Közép-magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács (KMRFT) Duna-menti Bizottsága és a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági Szolgáltatások Tagozata szervezte.

Újhelyi István szerint a Duna mentén egységes turisztikai és rendezvény kínálatra, közös promócióra és kutatás-fejlesztésre van szükség ahhoz, hogy a turizmus fejlesztési pénzeket hatékonyan költsék el. A mostani konferencia is e célt szolgálja - hangsúlyozta az ÖTM államtitkára.

Szabó Imre, a KMRFT elnöke elmondta: a régió három kiemelt fejlesztési területe közül az egyik a Duna mente. A régió 2007-2008-as akciótervében a dunai turizmus fejlesztésére összesen 12 milliárd forint uniós és saját forrás áll rendelkezésre.

Ezen belül direkt turizmus fejlesztésére 4,5 milliárd forint, energetikai és szennyvízhálózat-fejlesztésekre 3 milliárd, a folyóba ömlő patakok tisztítására 3,4 milliárd, míg a dunai közlekedés fejlesztésére, kikötők felújítására mintegy 1,4 milliárd forint fordítható.

Legfrissebb híreinkRSS

További hírek »