Vendéglátóhely.hu

Tűzvész London egyik kedvelt turistaközpontjában

Hírszerkesztő , 2008. február 11. 9:08

Súlyos tűzvész pusztított vasárnapra virradó éjjel London északi részén, a turisták által igen kedvelt, mindig zsúfolt Camden Town városnegyed piaci térségében.

[MTI] A lángok a Camden Market hat nagy szabadtéri, illetve fedett piacának egyikében, a negyedet átszelő víziút, a Regents Canal partján álló Canal Marketen csaptak fel, és jelentős területre továbbterjedtek.
Leégett a környék egyik legnépszerűbb, neves közéleti személyiségek, művészek által rendszeresen látogatott pubja, a Hawley Arms is.

A fedett Canal Marketen 150 elárusító hely működik; ezekben a divatárutól a CD-ken, számítógépeken, ajándéktárgyakon, ékszereken át az egzotikus élelmiszerekig szinten mindent árulnak.
A szombat este kitört tűzet a kivonult száz tűzoltó vasárnap kora hajnalra fékezte meg.
A számtalan üzlettel, kulturális intézményekkel, pubokkal, éttermekkel teli, világszerte ismert bohém londoni városrészt egy-egy hétvégén több százezer, esetenként akár félmillió vendég is felkeresi.
A Camden Market a Visit Britain nevű országos idegenforgalmi szervezet által nyilvántartott hat legnépszerűbb brit turistacélpont egyike.

Szombat este különösen nagy volt a forgalom a negyedben, mivel a Londonban élő több tízezer új-zélandi hazája nemzeti napját ünnepelte, az egész városban tömegrendezvényeket tartva.
Az első jelentések arról szóltak, hogy többen az égő épületekben rekedhettek, de ezt sem a tűzoltóság, sem a mentőszolgálat nem erősítette meg, és nincsenek értesülések személyi sérülésről.
A rendőrség a környékbeli vendéglátóhelyeket kiürítette, számos lakóházzal együtt, a negyedbe bevezető utakat lezárták.

Legfrissebb híreinkRSS

További hírek »