Vendéglátóhely.hu

Üdüljön kedvezményesen a Tisza-tavi régióban

Hírszerkesztő , 2009. április 9. 8:52

A Tisza-tó egy csodálatos vadvíz-ország, számos szigettel, lagúnával, holtággal, végtelen nyílt vizekkel, régi idők mocsárvilágával, Európa legnagyobb tündérrózsa és tündérfátyol mezőivel és egy felfedezésre váró, világörökség részét képező Tisza-tavi Madárrezervátummal.

Május 14-én ünnepeljük a Tisza-tó Napját. Az eseményhez kapcsolódóan, a Magyar Turizmus Zrt. kampányának keretében április 14. és május 17. között kedvezményesen, ünnepi áron, a mindenkori árak minimum 20%-os árkedvezményével üdülhet, túrázhat és pihenhet egyszerre a csatlakozott szolgáltatóknál ebben a csodálatos régióban.

Az akcióban részt vehet, ha letölti a www.tiszatoinfo.hu honlapon, a Tisza-tó Napja menüpont alatt található kupont, és bemutatja az adott szálláshelyen, étteremben, kikötőben.

A Tisza-tó fiatal kora ellenére már sokak számára ismert üdülő, nyaraló és túrázó központ. Tavaly, harmincadik születésnapján határozták el, hogy a felnőtt korú tavat ezentúl minden május 14-én megünnepli a térség lakossága és szakmai szervezetei.

Idén a Tisza-tó napja keretében lesz tavaszi nagytakarítás, ismeretterjesztő vetélkedő sorozat diákoknak, lakossági fórum és május 14-én egy nagy Tisza-tó körüli Vízszintavató váltófutás, amelyhez minden érdeklődő bátran csatlakozhat, aki a Tisza-tó szépségeit egy kis sporttal kiegészítve kívánja megismerni.

A program részeként május 14-én Kerekasztal Fórumra is sor kerül, amelyen hat Tisza-tavi szakterület: horgászat, területfejlesztés, természetvédelem, vízügy, vízi rendészet és turizmus szakemberei vesznek részt, hogy megvitassák a Tisza-tavi térség fejlődését, megvizsgálják a szakmai ajánlások megvalósulását, és sort kerítsenek a szakterületek közti eszmecserére.

Május 15-én pedig a lakosság és az érdeklődők kérdéseire válaszolnak Poroszlón egy Lakossági Fórum keretében.

[itthon.hu]

Legfrissebb híreinkRSS

További hírek »