Vendéglátóhely.hu

Új ADAC kiadvány Budapestről

Hírszerkesztő , 2010. július 20. 22:21

A nyári főszezon kellős közepére időzítve jelent meg Ausztria legnépszerűbb napilapjának, a 3,2 milliós (!) olvasótáborral rendelkező Kronen Zeitung hétvégi számának utazási mellékletében látható terjedelmes Balaton-összeállítás.

Az informatív, négyoldalas, fotókkal rendkívül gazdagon illusztrált, történetekkel és osztrák vonatkozásokkal, valamint lírai leírásokkal bőségesen ellátott, a nyári utazáshoz ellenállhatatlan kedvet ébresztő Balaton-cikk az MT Zrt. sajtóútja alapján készült.

A cikk hírértéke 120 ezer euró (33 millió forint!), s a hatékonyságát jól mutatja, hogy a partneri összefogásnak köszönhetően a tanulmányút nem egészen ezer euróból került lebonyolításra. Mint ismert, június közepétől több héten keresztül Bécs legnépszerűbb és legforgalmasabb helyein 150 db city light plakáthirdetés is a Balatont ajánlotta az idei nyaralás helyszíneként.

A hirdetések további információforrásként az MT Zrt. által külön az osztrák piacra speciálisan kifejlesztett microsite-ra invitálták az érdeklődőket, ahol programajánlók, érdekességek és konkrét kedvezményes szállásajánlatok is találhatók egyéb hasznos tudnivalók mellett. Az ausztriai Balaton-kampány üzenete: Magyarország oly közel, s a Balatonnál egyszerre nagyon sok élmény elérhető, ráadásul igen kedvezően.

A KSH statisztikai adatai alapján az elmúlt évben - a válság ellenére - több mint 223 ezer, a korábbinál közel 4 százalékkal több osztrák vendégéjszakát regisztráltak a balatoni régió kereskedelmi szálláshelyein. A balatoni külföldi vendégéjszakákon belül az Ausztriából érkező vendégek aránya mára elérte a 14 százalékot. Az MT Zrt. ausztriai képviseletének további kampányairól bővebb információ itt: www.ungarn-tourismus.at/sarok/index.php. A képviselet honlapjának főoldaláról közvetlenül elérhető a Balaton-microsite is.

Legfrissebb híreinkRSS

További hírek »