Vendéglátóhely.hu

Új ökoturisztikai látogatóközpontot avattak Békéscsabán

Hírszerkesztő , 2007. október 3. 12:44

Több mint 220 millió forintos beruházás eredményeként megújult Békéscsaba közparkja, s benne új ökoturisztikai látogatóközpont is létesült.

[MTI] A térség több települését összefogó Körösök Völgye Natúrpark Egyesület a Regionális Operatív Program (ROP) keretében, pályázat útján nyerte el a beruházás költségeinek 97.5 százalékát.

A látogatóközpont az egykori, és évek óta üresen álló sörház és pavilon helyén került kialakításra, megőrizve az 1800-as évek második felének építészeti jellegét.

Az ünnepélyes avatáson Vantara Gyula, a város polgármestere, egyben az egyesület elnöke elmondta: az új látogatóközpontban a környezet- és a természetvédelem fontosságára kívánják felhívni a lakosság, és elsősorban a gyermekek figyelmét. Így a későbbiekben a kiállító teremben bemutatják a Körösök térségének növény és állatvilágát, de a foglalkoztató és játszótermekben az iskolások is, játékos formában megismerkedhetnek a térség élővilágával.

Az egyesült egyébként közel egymilliárd forintot nyert a ROP pályázaton, amelynek keretében nemcsak Békéscsabán, hanem például Békésen, Mezőberényben és Dobozon is megépültek a Körösök völgyét bemutató központok, vagy a turizmust segítő létesítmények.

Békésen például, a Kettős-Körösön kishajó-kikötő, Mezőberényben madármegfigyelő központ épült, míg Dobozon több ökoturisztikai útvonal is létesült.

Legfrissebb híreinkRSS

További hírek »