Vendéglátóhely.hu

Új turisztikai kiadvány jelent meg Csongrád megyében

Hírszerkesztő , 2008. szeptember 12. 14:39

A Magyar Turizmus Zrt. által meghirdetett Vizek Évéhez csatlakozva, Csongrád megye vízhez kapcsolódó idegenforgalmi kínálatát bemutató kiadvány jelent meg magyar, angol és német nyelven - közölte Sándor Attila, a megyei közgyűlés alelnöke pénteken Szegeden.

[MTI] A Vízben, vízen, vízparton Csongrád megyében című idegenforgalmi prospektus, amely összesen 20 ezer példányban készült el, kistérségenként mutatja be a gyógy-, wellness- és kulturális ajánlatokat, illetve a következő főszezon legnagyobb szabadtéri programjait - mondta az alelnök.

A kiadványokat a Magyar Turizmus Zrt., a Dél-alföldi Regionális Marketing Igazgatóság, a megyében működő Tourinform-irodák, valamint beutaztató és belföldi utazásokat szervező turisztikai szervezetek terjesztik majd - tette hozzá.

A prospektus előállítási költsége 4,1 millió forint volt, ennek felét a turisztikai célelőirányzat pályázati támogatásából fedezte a megyei önkormányzat - tudatta Sándor Attila.

Az alelnök ismertette: Csongrád megye kereskedelmi szálláshelyein 2007-ben 185 ezer vendég 376 ezer éjszakát töltött el. A vendégek száma valamivel meghaladta az előző évit, a vendégéjszakáké azonban 6 százalékkal elmaradt attól. A vendégek többsége a magasabb szolgáltatási színvonalat nyújtó szállodákat és panziókat választotta.

A vendégéjszakák 30 százalékát külföldiek töltötték el a megyében, legtöbben Németországból, Romániából és Horvátországból érkeztek. A kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött idő csökkenése egyértelműen a belföldi vendégéjszakák számának, 11,8 százalékos visszaeséséből adódik.

A kereskedelmi szálláshelyek bevétele az elmúlt évben több mint 10 százalékkal nőtt és meghaladta a 3 milliárd forintot, amelynek 60 százaléka származott a szállásdíjakból, a többi vendéglátásból és egyéb szolgáltatásokból.

Az idén az első félévében Csongrád megyében a kereskedelmi szálláshelyeket 78,5 ezer vendég vette igénybe 150,5 ezer éjszakára. A forgalom hasonló a tavalyihoz, a vendégek által eltöltött idő azonban 4,3 százalékkal elmaradt az előző év azonos időszakától.

A vendégéjszakák 72 százalékát Szegeden töltötték a turisták, ahol a külföldi vendégek száma 8,7 százalékkal nőtt. A turisztikai szakemberek tapasztalata szerint a főszezon - köszönhetően a gazdag és színvonalas rendezvénykínálatnak - kedvezően alakult, s ezt a következő időszakban megjelenő statisztikák is tükrözik majd.

Legfrissebb híreinkRSS

További hírek »