Vendéglátóhely.hu

Újabb együttműködés az MT Zrt. és a MUISZ között

Hírszerkesztő , 2008. február 25. 23:44

A magyarországi beutazó turizmus élénkítésének, valamint Magyarország mint turisztikai célpont ismertségének növelése érdekében hétfőn ismét együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.) és a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetsége (MUISZ) Budapesten.

[MTI] A megállapodást Molnár Gabriella, a szövetség elnöke és Róna Iván, a nemzeti turisztikai marketing szervezet vezérigazgatója írta alá.
Az együttműködés három fő területre - tanulmányutak szervezése, kiadványok készítése és kiállítási részvétel - terjed ki. Az MT Zrt. pályázati forrást biztosít a MUISZ utazási irodák számára, amelynek kerete 30 millió forint.

Az aláírást megelőzően újságíróknak Róna Iván elmondta: az idei megállapodás célja, hogy a szövetség tagvállalatai minél több nemzetközi vásáron tudjanak részt venni. Cél, hogy minél több vendég, minél több vendégéjszakát töltsön el Magyarországon, és minél nagyobb bevétel keletkezzen.
Molnár Gabriella azt mondta, hogy az egyik legnagyobb teher a beutaztató irodák számára a külföldi vásárokon való részvétel. Ez azonban szigorú feltételekhez van kötve. Példaként említette, hogy az az iroda pályázhat, amely legalább két éve MUISZ-tag, nincs tagdíjtartozása, és van már katalógusa, valamint honlapja.

A szövetség 250 tagjából 100 foglalkozik beutaztatással. Egy iroda maximum 400 ezer forintot használhat fel egy alkalommal, az összeg fedezni tudja a részvételi díjat - tette hozzá az elnök.
Róna Iván elmondta, hogy a vásárokon való részvételre 18 millió forintot, a másik két területre 12 millió forintot különítenek el.

Egy évvel korábban, elsősorban az irodák honlapjának fejlesztésére 15 millió forint pályázati összeget határoztak meg hasonló megállapodás keretében.
A Magyar Turizmus Zrt. a MUISZ által ajánlott szolgáltatókkal közös tanulmányutakat szervez külföldi utazási szakemberek és a sajtó képviselői számára, a magyarországi turisztikai kínálat bemutatása érdekében. Az MT Zrt. évente több száz tanulmányutat szervez, amelyek keretében 2007-ben összesen 3.486 szakember érkezett Magyarországra.

Az utazási irodák pályázhatnak marketing célú, Magyarországot népszerűsítő kiadványok elkészítésére is. A két szervezet kölcsönösen népszerűsíti egymás kiadványait, illetve honlapját, így a nemzeti turisztikai marketingszervezet honlapja számos, MUISZ- tagsággal rendelkező utazási iroda portáljáról is elérhető lesz, és lehetőség nyílik az utazási irodák számára is az MT Zrt. honlapján való megjelenésre.

Az utazási irodák pályázatait az MT Zrt. és a MUISZ által közösen létrehozott szakmai zsűri bírálja el.

Legfrissebb híreinkRSS

További hírek »