Vendéglátóhely.hu

Újraindul a szavazás a Vendégbarát Múzeumokra!

Hírszerkesztő , 2010. május 5. 10:05

A Vendégbarát Múzeum Programot kiíró intézmények döntése értelmében, technikai okok miatt május 5-én 9.00 órától újraindul a szavazás a Vendégbarát Múzeumokra. A korábbi felhívás alapján egészen május 2-ig voksolhatott a nagyközönség kedvenc intézményeire. A szavazatok összesítése és a technikai adatok kiértékelése alapján azonban alapos a gyanúja annak, hogy az alkalmazott, általánosan és nemzetközileg is elfogadott biztonsági intézkedések ellenére a szavazás során technikai visszaélések történtek. Mivel a Magyar Turizmus Zrt. és a pályázó intézmények egyaránt jelentős erőforrásokat mozgósítottak a szavazás népszerűsítése érdekében, a pályázatot kiíró intézmények úgy döntöttek, hogy ezen megváltozott helyzetben a pályázatot eredménytelennek tekintik, és a szavazást regisztráció mellett megismétlik. Az újraindított voksolás keretében egészen május 13. éjfélig, a www.est.hu honlapon döntheti el a nagyközönség, hogy melyik intézmény érdemli ki a „2010 Vendégbarát Múzeuma” címet.

A Magyar Turizmus Zrt. – az Oktatási és Kulturális Minisztériummal, a Kulturális Örökségvédelmi Hivatallal és az Önkormányzati Minisztérium Turisztikai Szakállamtitkárságával közösen – 2007-ben indította útjára a Vendégbarát Múzeum Programot azzal a céllal, hogy minél többen megismerjék azokat a múzeumokat, amelyek programkínálatuk bővítésével, újszerű, kreatív, interaktív bemutatási módszerek, formák bevezetésével, a látogatóknak élményt nyújtó elemek alkalmazásával segítik az ismeretek bővítését.

A nagyközönség a Magyar Turizmus Zrt. által 2010-ben is meghirdetett internetes játék keretében dönthet arról, hogy melyik intézmény érdemli ki a „2010 Vendégbarát Múzeuma” címet. A szavazás ösztönzése érdekében az MT Zrt. idén nem kötötte regisztrációhoz a voksolást. A pályázatot a korábbi várakozásoknál is nagyobb érdeklődés kísérte, ám a május 2-án lezárt szavazást követően kiderült, hogy az alkalmazott, általánosan és nemzetközileg is elfogadott biztonsági intézkedések ellenére a szavazás során technikai visszaélések történtek. A pályázatot kiíró intézmények ezért újraindítják a szavazást.

A döntés értelmében az érdeklődők az est.hu internetes portálon, a http://www.est.hu/kult/vendegbarat_muzeumok/ linkre kattintva, regisztrációt követően május 5. 9.00 órától egészen május 13. 24.00 óráig szavazhatnak Magyarország Vendégbarát Múzeumaira.

Szavazni továbbra is három kategóriában lehet, amelyek a következők: "A": 30.000 látogató felett/év; "B": 5.000-30.000 látogató/év; "C": 5.000 látogató alatt/év. Az ünnepélyes eredményhirdetésre a Múzeumi Világnap alkalmából rendezett Múzeumok Majálisán, a Magyar Nemzeti Múzeumban, 2010. május 15-én kerül sor.

Kérjük, szavazatával segítse eldönteni, hogy melyik intézmény érdemli meg a „2010 Vendégbarát Múzeuma” címet!

Regisztráljon, és szavazzon a www.est.hu honlapon!

Legfrissebb híreinkRSS

További hírek »