Vendéglátóhely.hu

Utazás és biztosítás határok nélkül

Hírszerkesztő , 2007. december 19. 13:18

A világon először, mobiltelefonon köthető utasbiztosítást indít a világ legrégebbi utazási biztosítójának utóda, az Európai Utazási Biztosító Zrt., melynek technológiai alapját a Hedz Kft. által kifejlesztett iziSHOP mobil fizetési szolgáltatás nyújtja.

[OTS-Hírvonal] Magyarország schengeni övezetbe való belépésével egyidőben, 2007. december 21-től kezdődően az EUB már mobiltelefonról is köthető utasbiztosítást indít. A világon elsőként, Magyarországon induló szolgáltatás lehetővé teszi, hogy akár autóból vagy vonatból, a határokon történő megállás nélkül, bármi papírmunka és előzetes befizetések nélkül, mobilunkon is köthessünk utasbiztosítást.

Az új utasbiztosítási technológia alapját az az Európában is egyedülálló, magyar találmánynak számí-tó iziSHOP mobil fizetési rendszer biztosítja, mellyel egy hónapja már éttermekben is lehet fizetni és autópálya-matrica is vásárolható. A technológia lényege, hogy a mobiltelefonra egy egyszerű alapdí-jas SMS elküldésével letölthető az iziSHOP Java alkalmazása. A telepítést követően az iziSHOP be-épül a telefon menüjébe, amelyből kiválasztható a kívánt szolgáltatás, mostantól már az utasbiztosítás is. A biztosítás, mely szólhat külföldre vagy belföldre, alkalmi vagy egész évre, tetszőlegesen kombi-nálható kiegészítőkkel, bárki számára megköthető, akár egy egész családra is. Lényegtelen, hogy kié a mobiltelefon (privát vagy céges) és mely mobil szolgáltató ügyfele. A biztosítás pedig Visa vagy MasterCard bankkártyával a mobilon keresztül, biztonságosan, másodpercek alatt kifizethető.

Az iziSHOPban köthető EUB utasbiztosítási szolgáltatás előnye minden eddigi megoldással szemben, hogy kényelmes és gyors, nem kell előzetesen szerződést kötni és pénzkímélő is, hiszen nem kell előre pénzt befizetni. A szolgáltatásnak nincs külön díja, mindössze pár forint GPRS adatátviteli költ-séggel kell számolni, de tarifától függően ez lehet ingyenes is. A szolgáltatás hálózatfüggetlen, azaz bármely mobilszolgáltató hálózatában használható és a legmagasabb szintű banki adatbiztonság jel-lemzi. Az iziSHOP szolgáltatásban az EUB és Hedz Kft. banki fizetési partnere a CIB Bank.

Legfrissebb híreinkRSS

További hírek »