Vendéglátóhely.hu

Utazás kiállítás - február 28. és március 2. között

Hírszerkesztő , 2008. február 21. 13:45

Az idei Utazás kiállítás és társrendezvényei 18 ezer négyzetméteren mintegy 50 ország 924 kiállítójának bemutatkozásával várják a látogatókat a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban február 2 8 . és március 2. között.

[MTI] A kiállítást beharangozó csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón Tihanyi Klára kiállítási igazgató elmondta: a 31. Nemzetközi Idegenforgalmi Kiállításon összesen 874 kiállító vesz részt, 462 belföldi, 412 külföldi. A kiállítási terület összesen 17.511 négyzetméter.
Az Utazás kiállítás idei díszvendége Szlovénia, kiemelt témaköre pedig - összhangban a Magyar Turizmus Zrt. kampányával - a magyarországi vízi világ.

A kísérő programok között szerepel egyebek mellett a nemzetközi gasztronómiai versenyekkel színesített Culinary Expo és Gasztro Show, a magyar gazdák főszereplésével jelentkező II. Leader Expo.
A rendezvény ideje alatt több témában tartanak szakmai konferenciákat. Így a turizmus és kultúra kapcsolatáról, az internetes utazásszervezésről, a fenntartható vidékfejlesztésről tartanak előadásokat a szakemberek, és külön fórumot szerveznek az amerikai vízummal kapcsolatos információkról.
A 16. alkalommal megnyíló ékszer kiállítás, a Karát újdonsága a nem nemesfémből készült ékszerek, bizsuk kínálata. A vásáron 9 ország 50 kiállítója vesz részt összesen 650 négyzetméteren. A külföldi kiállítók száma 16.

Tihanyi Klára elmondta: a vidékről vonattal vagy autóbusszal érkezők 50 százalékos kedvezményre jogosultak a MÁV, illetve a Volánbusz belföldi járatain.

Legfrissebb híreinkRSS

További hírek »