Vendéglátóhely.hu

Víziturizmus az Észak-alföldi régióban

Hírszerkesztő , 2008. február 4. 11:38

A Magyar Turizmus Zrt. 2007-et a Vizek Évének nyilvánította, s a vízzel összefüggő egészségturisztikai kínálat népszerűsítésének szenteli.

[MTI] Katona Ilona, a Magyar Turizmus Zrt. Észak-alföldi Marketing Igazgatóságának vezetője pénteken Hajdúszoboszlón sajtótájékoztatón   egy felmérésre hivatkozva elmondta: a magyar lakosság belföldi utazásainak 40 százaléka irányul vízpartra, valamilyen "vizes helyre".

A Vizek Éve akció keretében az Észak-alföldi régióban az idei év február 29-ére 29 szolgáltató kínál kedvezményes ajánlatokat péntektől.
 Katona Ilona tájékoztatása szerint az Észak-alföldön 28 szálloda és a Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő csatlakozott az akcióhoz, s az úgynevezett 3=4 ajánlattal csábítja a régióba a belföldi turistákat. Vagyis három éjszaka áráért négy éjszakát tölthetnek a szállodákban a vendégek, miközben a fürdőket is hasonló kedvezménnyel vehetik igénybe.

Az észak-alföldi térségben 44 fürdő van, ezek közül 9 minősített gyógyfürdő, 28 településen pedig minősített gyógyvíz. A régióban évről-évre növekszik a bel- és külföldi vendégek által eltöltött vendégéjszakák száma. A tavalyi és januárja és novembere közötti időszakban több mint 1 millió 771 ezer vendégéjszakát töltöttek a turisták. A külföldiek által eltöltött vendégéjszakák száma 2,7 százalékkal, a belföldieké 1,6 százalékkal nőtt az Észak-alföldön - közölte Katona Ilona.

Legfrissebb híreinkRSS

További hírek »