Vendéglátóhely.hu

A Zöld év lendületet adott Tisza-tavi idegenforgalomnak

Hírszerkesztő , 2007. december 5. 17:00

Az idén nemcsak sikerült a három éve tartó vendégforgalom csökkenést megállítani a Tisza-tónál, hanem a várható évi 262 ezer vendégéjszakával 12 százalékos növekedést ért el a régió a tavalyi évhez képest - közölte a Magyar Turizmus Zrt. regionális projekt irodájának vezetője szerdán Tiszafüreden, a Tisza-tavi turisztikai szezonzáró fórumon.

[MTI] A Tisza-tavi szolgáltatók azért is elégedettek az eredményekkel, mert 2007-ben, a Természetjárás évében számos olyan akció is indult, amely a nagyközönség, és a szakma érdeklődését egyaránt felkeltette - tette hozzá Molnár Anita igazgató. Felsorolása szerint létrehozták a Tisza-tavi Túraközpont Hálózatot, bevezették a "Fedezd fel a Tisza-tavat" kártya ismeretterjesztő játékot, elindították a Tisza-tavi Természetjáró 8 próba rendezvénysorozatot és megteremtették a Tisza-tavi régió kerékpáros imázsát.

Mint kiemelte, a Tisza-tavi Túraközpont Hálózat mint versenyszövetség, franchise rendszerben nyújt olyan garantált szolgáltatásokat mint a túraeszköz bérlés, szerviz, térképek, kiadványok, non-stop információs szolgálat, túravezetők, túramenük biztosítása. A vízi, kerékpáros, lovas és gyalogos túraközpontok a régiót behálózva közel 30 ezer vendéget szolgáltak ki a nyári turista szezonban.

A szezonzáró alkalmából átadták "Az év turisztikai szolgáltatója/rendezvénye a Tisza-tavi régióban" elnevezésű címeket, amelyeket a Tisza-tavi Regionális Idegenforgalmi Bizottság és a Magyar Turizmus Zrt. regionális turisztikai projekt irodájának közös pályázatán lehetett elnyerni. Az év turisztikai szolgáltatója címet a különböző kategóriákban a tiszafüredi Nádas panzió és pihenőparknak, a kunhegyesi Szélkakas fogadónak, a tiszafüredi Albatrosz kikötőnek és a Nagykörüi tájháznak ítélték oda. Az év turisztikai rendezvénye lett a Tiszafüreden tartott Tisza-tavi folkfesztivál, és a "Kunmadár haza vár" elnevezésű dragbike motoros és autós gyorsulási verseny és streetfighter show sorozat, amelyet a kunmadarasi volt szovjet katonai repülőtéren rendeztek meg.

Legfrissebb híreinkRSS

További hírek »