Vendéglátóhely.hu

Mátraszentimre

Mátraszentimre címere

A Nyugati-Mátrában fekvő Mátraszentimre, Mátraszentlászló és Mátraszentistván az ország legmagasabban fekvő községei, minősített magaslati üdülőhelyek.

A Nyugati-Mátrában fekvő Mátraszentimre, Mátraszentlászló és Mátraszentistván az ország legmagasabban fekvő községei, minősített magaslati üdülőhelyek. Mátraszentimréhez tartozik a Bagolyírtás és a Falloskút nevű üdülőhely is, valamint a Mátra egyik legismertebb, legtöbbet emlegetett üdülőközpontja Galyatető. A kitűnő hatású hegyvidéki klíma, a csend, jó levegő, magaslati napsütésre egyre több üdülőt és kirándulót csalogat ide a festői fekvésű hegyi községbe. Egész sereg túristaút indul ki innen, illetve halad át a községeken, a látogatott turistacélpontok, Galyatető, a csillagvizsgálóval is ellátott 965 m magas Piszkés-tető, a 787 m magas Ágasvár turistaháza, az önálló üdülőéletet élő Bagolyírtás, a 646 m magas Kerekbikk, a 812 m magas Tóthegyes felé. Kitűnő lehetőség nyílik Mátraszentimrén és környékén a téli sportolásra, sízésre, ródlizásra is.

LÁTNIVALÓK:

Új katolikus templom: 1980-ban épült, Németh Mária terve szerint. Andezit kőből épült, különálló harangtornya van. Színvonalas belső berendezése Kákonyi Asztrik nevéhez fűződik.

Három falu temploma: A három hegyi falu között magában álló, bazaltból épült, homlokzati tornyos, némiképp a román templomromokra emlékeztető épület.

Tájház: A község múltját, szlovák hagyományait mutatja be.

KÖZLEKEDÉS:

Mint a mátrai üdülőhelyeknek általában, közvetlen vasútvonala Mátraszentimrének és környékének sincs. Legközelebbi vasútállomás Gyöngyös, illetve a Budapest – Salgótarján - Somoskőújfalu vasútvonalon Pásztó. Innen autóbusz-közlekedéssel juthatunk el Mátraszentimrére.

Étterem

Szálloda

Vendégház

Fogadó - Csárda

Vendéglő

Üdülőház

Kulcsosház

Képek