Vendéglátóhely.hu

Nagyatád

Nagyatád címere

Jelentős iparral rendelkező város, gyógyfürdőhely és művelődési központ.

Magyarország délnyugati részén fekszik. 1971-ben kapott városi rangot. Jelentős iparral rendelkező város, gyógyfürdőhely és művelődési központ. Nagyatád kedvező földrajzi fekvéséből adódóan már a XV. században kereskedelmi központtá vált. Belső-Somogy déli részén, a Balatontól 60 km-re a 68-as főútvonal mentén fekszik. A kellemes hangulatú kisváros ideális feltételeket nyújt a pihenésre, kikapcsolódásra vágyóknak. A környék erdei a vadászok és a turisták számára egyaránt tartalmas időtöltést kínálnak.

LÁTNIVALÓK:

Volt ferences templom: 1761-ből származó barokk alkotás. 1843-ban toronnyal egészítették ki.

Volt ferences kolostor: 1740-ben építették, barokk stílusban.

Termálfürdő: Az 1907-ben épült gyógyfürdőrészt két kút táplálja, az egyik kút 25°C-os, a másik 45°C-os alkáli-hidrokarbonátos gyógyvizet ad. A gyógyfürdőnek egy 36°C-os fedett, egy 25°C-os nyitott, két hidroterápiás és egy 42°C-os meleg medencéje van, továbbá húsz kádja és iszapgöngyölője.

Szoborpark: A város egyedülálló idegenforgalmi látványossága, ahol 64 monumentális alkotás fogadja a látogatókat. 1975 óta, nyaranta nemzetközi alkotótábor működik itt. A fából készített, nagyméretű műveket a helyszínen, a művésztelep parkjában állítják fel.

Volt Niczky-kúria: A barokk hatásokat mutató épület a XVIII. században emelték. Később iskola céljaira hasznosították.

KÖZLEKEDÉS:

Áthalad rajta a 68. sz. főút. Nagyatád a horvát határ közelében helyezkedik el.

Étterem

Szálloda

Panzió

Fogadó - Csárda

Kávézó - Presszó

Strand

Termálfürdő

Képek