Vendéglátóhely.hu

Orfű

Szép fekvésű mecseki kisközség, Pécstől 16 km-re északra.

Szép fekvésű mecseki kisközség, Pécstől 16 km-re északra. Szorosan kapcsolódik Abaliget idegenforgalmi látnivalóihoz a közeli Orfű neve ismerté vált üdülőhely. Érdeklődésre tarthatnak számot a helyi védettségű régi lakóházak, ezek közül is főlég Tekeres faluképe, továbbá a Malom-múzeum, amelyben ma is őrlik a búzát, a természetvédelmi területek és a Mecsek-hegység erdőborította hegyláncai.

LÁTNIVALÓK:

Tórendszer: A Vízfő-forrás bő karsztvize és a kedvező domborzati viszonyok kihasználásával, valamint gátak építésével alakították ki az 1960-as években a mesterséges tórendszert. Az első tó az Orfűi-tó. Orfű és Mecsekrákos között fekszik. Horgászási lehetőséget is nyújt. A tó mellett malommúzeum és őrléstörténeti kiállítás tekinthető meg. Második tó a Pécsi-tó. Mecsekrákos és Tekeres között található. Lehetőség van itt vízi sportolásra. A harmadik tó a Herman Ottó-tó . Tekeres és Kovácsszénája között épült meg. Halrezervátum, természetvédelmi terület. A negyedik tó, a Kovácsszénájai-tó intenzíven telepített horgászvíz.
Orfűn szinte minden együtt van a zavartalan kikapcsolódáshoz, pihenéshez: a klíma kiváló, a levegő tiszta, a nagy vízfelületekkel tarkított táj gyönyörű.

Sárkány-kút: Időszakos karsztforrás, természetvédelmi terület.

KÖZLEKEDÉS:

Pécstől 16 km-re lévő kis település, a Budapest-Pécs vasútvonalon, majd Pécsről autóbusz-közlekedéssel jutunk el Orfűre.

Panzió

Vendégház

Magánszálláshely

Kemping

Üdülőház

Képek