Vendéglátóhely.hu

Révfülöp

Révfülöp címere

Nagy forgalmú balatoni üdülőhely, mint neve is mutatja, régi átkelő pont a Balaton két partja között.

Nagy forgalmú balatoni üdülőhely, mint neve is mutatja, régi átkelő pont a Balaton két partja között. Az üdülőtelep hosszan szegélyezi a Balatont, de a település házsorai a község mögött emelkedő 270 m magas Fülöp-hegy oldalára is felkúsznak. Fokozza az üdülőhely jelentőségét, és növeli népszerűségét, hogy környéke kirándulási lehetőségekben igen gazdag.

LÁTNIVALÓK:

Bajcsy-Zsilinszky Endrének emlékmúzeuma: A pálkövei part mentén áll Bajcsy-Zsilinszky Endrének egykori nyaralóháza, benne emlékmúzeum.

Ecsér temploma: A Balaton környék egyik műemléki védelem alatt álló román koti épületének romjai. Már 1082-ben község állt ezen a helyen, amelynek temploma XII. században épült. 1962-ben ásatásokat kezdtek, feltárt a templom körítő falának alapjait és az egykori község egyik lakóházának maradványait.

Ecsér-forrás: A kirándulók az Ecséri templom közvetlen közelben forrást is találnak, itt tör fel az Ecséri-forrás.

Középkori templomrom: A révfülöpi vasútállomás keleti kijárójánál van egy régi, táblával megjelölt középkori templomrom.

KÖZLEKEDÉS:

Révfülöp a Balaton északi partjának vasútvonala, a budapest-székesfehérvár-tapolcai vasúti fővonal mentén fekszik. Autobusz-közlekedés Kővágóörsre, továbbá Keszthelyre, Hévízre, Veszprémbe, Balatonfüredre.

Étterem

Szálloda

Panzió

Vendégház

Apartman

Borozó

Pincészet

Üdülőház

Képek