Vendéglátóhely.hu

Red Lion Pub

2000 Szentendre,
Szerb utca 4/b

Elhelyezkedése:

Az étterem, Szentendre belvárosában található, a Szerb utca 4/b szám alatt, amely közvetlenül a Bogdányi, a város legnépszerűbb sétáló utcájából nyílik. A Szerb templom mellett elhaladva balra helyezkedik el a Red Lion. A központtól, Fő tértől kényelmes sétával kb. 10 – 15 percre, az alsó északi nagy busz parkolótól szintén  kb. 10 – 15 percnyi sétával megközelíthető éttermünk. A Dunai kikötő, gyakorlatilag az étteremmel egy vonalban helyezkedik el Szentendre korzóján, onnan is 10 percnyi, kényelmes sétával elérhetőek vagyunk. Éttermünk mellet vezet a Szamárhegyi-kilátóba vezető út, amely rengeteg lépcsőn keresztül vezet felfelé a történelmi belváros és a Duna gyönyörű panorámájával hálálja meg a sok energiát, amivel feljutottunk.

Étterem leírása:

Az étterem jelenlegi kinézetét 2010-es évben végzett átalakítás, felújítás során nyerte el, ami alatt a következő főbb részek lettek kialakítva: 

1. Igazi angol-ír jellegű söröző rész, amelynek bútorait, berendezését, pultját Angliában készítették el és szállították, majd szerelték össze. A hely szellemiségének megfelelő, széleskörű, minőségi sörválasztékot kínálunk vendégeink számára, amely mellett a minőségi röviditalok sem maradhatnak el. Természetesen a magyar borokat sem hagyhattuk ki itallapunkról. A söröző társaságok fogadására is alkalmas teljes befogadó képessége kb. 35 – 40 fő, akik különböző hangulatos asztaloknál bőrkanapékon és a bár pult előtt tudnak helyet foglalni.

2. Kávézó, teázó rész, közvetlenül az utcafrontról nyílik, szinte teljes terjedelmével kinyitható, üvegajtón keresztül. Ebben a különteremnek is használható részben fogadjuk azon vendégeinket, akik csak egy gyors italra ülnek le, és utána folytatják sétájukat a városban. Miután a teremnek önálló bejárata van, ezért igény szerint elszeparálható az egyéb vendégforgalom elöl, befogadó képessége 35 fő.

3. Különtermünk, rendezvénytermünk az étterem belső részében található, önálló megközelítéssel a belső kerthelyiségből, ahogy ezt egy családi háznál szakszerűen mondani szokták, közvetlen kert kapcsolattal rendelkezik. A teremben található egy 127 cm átmérőjű LCD televízió, és mivel van egy pici szint eltolás - 2 lépcsőfok - ezért mindenki számára jól látható bármilyen sport vagy egyéb DVD-ről vetített műsor esetleg előadás. Kiválóan alkalmas csoportos étkeztetések lebonyolítására, a nap bármely szakában, világos, természetes fényben bővelkedő, kulturált kialakítású, szintén egy Angol pub jellegű terem. Teljes befogadó képessége 45 – 50 fő, amely kiválóan alkalmas egy turista busszal érkező vendégek fogadására. Nyári időszakban a kerthelyiséggel kombinálva, akár 80 főt is tudunk egy időpontban menü rendszerben étkeztetni.

4. Kerthelyiség, ami egy belső terasz. Előnye, hogy nem zavarják vendégeinket a sétáló turisták, a jármű forgalom zaja, gyönyörű virágos, zöldnövényzettel ellátott. A kerthelyiségben egyszerre 30 fő tud kényelmesen helyet foglalni, enni, inni kívánság szerint, közvetlen kiszolgálással a pub-ból, konyhánkból.

5. Pincehelyiségek találhatóak éttermünk végében, igazi kőbe vésett komoly belmagassággal és méretekkel rendelkező pincék, amelyek ma már igazi kuriózumnak számítanak Szentendrén. A leghosszabb pince 100 m, amely eredeti állapotában látható. A rövidebb 50 méteres pince elejét leszigetelték, leburkolták, kialakították úgy, hogy itt egy igazi borvacsorát lehessen felszolgálni kedves vendégeinknek. A pince méretéből adódóan egyszerre akár 150 fő is le tud ülni, és terveinkben van, hogy a vendégeket bevigyük egy pincelátogatásra, miközben igazi magyar szőlőből készült borokat kóstolhatnak, remélhetőleg igazi magyar tölgyfából készült tölgyfahordókból. A két nevezett pince párhuzamosan fut egymás mellett és kb. 1/3 részénél össze lettek nyitva, átjárhatóság van közöttük, a pincelátogatáson részt vevő vendégek mindkét pincét láthatják, és nem kell azonos helyen kijönniük a pincéből. A pincék nagyon könnyen megközelíthetőek, nem kell lépcsőkön le és felmenni, vízszintesen vannak a hegy gyomrába vájva.

Természetesen minden helyiségünk hangosítással el van látva, igény szerint kellemes zenét, vagy külön kérésre élő zenét is tudunk vendégeink részére biztosítani.

Éttermünk természetesen jól felszeret, főzőkonyhával rendelkezik, ebből kifolyólag bármely ételféleségek elkészíthetőek, és rendelhetőek nálunk. Étlapunk egy magyaros jellegű étlap, amelyben dominálnak a steak jellegű, frissensült ételek, de csoportok részére, konyhafőnökkel, étteremvezetővel, előre egyeztetve bármilyen menü sort össze tudunk állítani.

Elérhetőségek

Telefon: (06 26) 369 368

E-mail cím: info@redlion.hu
Internet cím: http://www.redlion.hu

Szolgáltatások

éttermi vendéglátás

Nyitvatartás

A hét minden napján 11-23h -ig.

Térkép