Vendéglátóhely.hu

Tiszaörs

Tiszaörs címere

A megye tiszántúli részén, a Nagykunsággal szomszédos területen találjuk.

A megye tiszántúli részén, a Nagykunsággal szomszédos területen találjuk. A nevében a folyóra utaló előtag azt bizonyítja, hogy egykor a Tisza szeszélyes járású vizei ennek a községnek a határát is megfutották. Ma már egészen messzi került tőle a folyó. Mezőgazdasági település, igen jelentős a zöldségkultúrája.

LÁTNIVALÓK:

Római katolikus templom: A török idők alatt elnéptelenedett községbe a békésebb idők beköszöntésével református családok költöztek. Azonban a földesúr, az egri püspök 1767-ben elzavarja őket és helyükre katolikus jobbágyokat telepít. Az ő számukra építik fel 1783-ban késő barokk stílusban a templomot. A dombon álló templom hajója kétboltszakaszos, a szentély három oldalú záródással csatlakozik hozzá. Az építőmester Francz József, az oltárképet Zirchler József festette, mindketten egri mesterek.

Fürdő: A község határában, Kunmadaras felé, szénhidrogén kutatás során kiváló gyógyhatású termálvízre bukkantak, mely alkáli-kloridos, hidrogén-karbonátos, jódos termálvíz. Erre a vízre strandfürdőt telepítettek, 1932 óta működik. A körülötte gyarapodó számú hétvégi házak jelzik a fürdő közkedveltségét.

KÖZLEKEDÉS:

Megközelíthető a 34. sz. főútról, valamint autóbusszal a környező községekből.

Étterem

Panzió

Ifjúsági Turistaszállás

Üdülőház

Lovarda

Képek