Vendéglátóhely.hu

Varsányi Pincészet

Varsányi Pincészet

3351 Verpelét,
Dózsa György út 3/1

A Mátra és a Bükk Hegység lábánál fekszik az Egri Borvidék, amely a határainkon túl is ismert. A magyar borok közül egyik legismertebb bormárka az Egri Bikavér de a Debrői Hárslevelű a Verpeléti Muskotály vagy Egerszóláti Olaszrizling nevek is ismerősen csengenek. A Tarna völgyében elterülő Tófalu, Aldebrő, Feldebrő és Verpelét települések által alkotott "Debrői körzetben" évszázados hagyományok és szorgos kezek munkájának eredménye a jó minőségű szőlő illetve az abból készült minőségű bor.

A Ker-Coop Kft. 1990-ben a szőlőtermelő gazdák társulásával jött létre, akik az igényes piacot is kiszolgálni képes korszerű üzemet hoztak létre, szerencsésen ötvözve a vidék nagymúltú tradícióját, a korszerű eljárásokkal.

A XXI. Század technológiájával feldolgozott, érett, kiváló minőségű termésből készült Hárslevelű, Muskotály, Chardonnay borok megőrzik a szőlő gyümölcsösségét, illat és zamatanyagát, de a tölgyfahordós érlelés után lepalackozott Bikavér, Cabernet Sauvignon, Kékfrankos bársonyosan titokzatos borai méltán keresettek. Termékei 75%-a hazai piacon, a 25%-a a határon túl Lengyelországban, Csehországban, Szlovákiában, USA-ban kerülnek értékesítésre. Kitűnő borai ma is híressé teszik Verpelétet.

Akciók, árak

Boraink:

Egri Chardonnay

Fél évszázaddal ezelőtt a Chardonnay csak mint egy álmos francia borvidék szőlőfajtája volt ismeretes Azóta meghódította a világot: ahol ismerik és szeretik a bort, a Chardonnay magas. üde savtartalmával ma a fogyasztók egyik kedvence. A világ számos országában termesztik, s így Egerben, a borairól híres magyar városban is otthonra talált. E borban egyaránt megtalálhatja a magyar borászok szakértelmét és a francia bor nemes hagyományait.

Verpeléti Olaszrizling

Járt -e már októberben Eger környékén a szőlőhegyek oldalában? Ha igen, láthatta, ahogy a dalos kedvű szüretelők az utolsó fajtát, az Olaszrizlinget szedik. Ha nem, jóváteheti e vétkes mulasztását, ha megkóstolja e kisünő bort! Férfias, kemény bort rejti e palack, ám a hölgyek kifinomult ízlésének is megfelel, hiszen egyesíti magában a kemény, izgalmas karaktert, ám a határozott ízeket lágy harmóniával forrasztja össze.

Egri Kékfrankos Rosé

Már az egri vár hős katonái 1552-ben, a ostromakor is a környező hegyoldalakban termett kitűnő vörösborokkal oltották szomjukat az ostrom válságos pillanataiban. Eger és a vörösbor azóta is két összefüggő fogalom E palack a Kékfrankos fajta gyors feldolgozásával készült tusé borát rejti, mely bármely étel mellé bátran kínálható, fogyasztható. Javasolt fogyasztási hőmérséklet 12 C .

Egri Pinot Noir

A Pinot Noir nagyapáink kék burgundiként, a német nyelvterületen Spátburgundiként ismerték amely a világon legelterjedtebb és legrégebbi szőlőfajta. A gondos szőlőápolást rubinvörös, alkoholban, illatában gazdag borként hálálja meg, amely hosszabb érlelés után 1516 C - on ajánljuk fogyasztásban.

Elérhetőségek

Telefon: (06 36) 559 012
Fax: (06 36) 494 037

E-mail cím: info@varsanyipinceszet.hu
Internet cím: http://www.varsanyipinceszet.hu

Szolgáltatások

pinceborozó

Térkép

Képek