Vendéglátóhely.hu

Vonyarcvashegy

Vonyarcvashegy címere

Üdülőhely a Keszthelyi-hegység déli lankáin.

Üdülőhely a Keszthelyi-hegység déli lankáin. Szétszórt szőlővidéki lakóházakból, présházakból alakult település, amelynek forgalmát, üdülőhelyi jelentőségét a balatoni fürdőélet fejlődése adja. Rövid kirándulással érhetjük el a Vonyarcvashegy és Balatongyörök között, a vasútvonal közelében emelkedő kis Szentmihály-dombot, amelyen 40 halásznak a jeges Balatonról való megmenekülése emlékére 1739-ben kápolnát építettek. A szép fekvésű Szentmihályi-dombról szól Kisfaludy Sándor egyik regéje, Jókai Mór is lerajzolta a kedves helyet, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Balatonra. Kirándulási lehetőségek vannak még a 355 m magas Pető-hegy csúcsán épült Berzsenyi kilátóhoz, a Cseri-völgybe, Büdöskútpusztára, a Szentmiklós-kúthoz.

LÁTNIVALÓK:

Szent Kereszt Kápolna: A XIX. század első felében épült oromzatos homlokzatú, tornyos klasszicista stílusú temetőkápolna az ún. Szt. Kereszt Kápolna.

KÖZLEKEDÉS:

Vonyarcvashegy a tapolca-keszthelyi vasútvonal mentén fekszik. Autóbusz-közlekedés Hévíz, Keszthely, Tapolca, Veszprém, Badacsony, Budapest felé. Legközelebbi hajóállomás Balatongyörök.

Étterem

Szálloda

Panzió

Vendégház

Fogadó - Csárda

Apartman

Borozó

Pincészet

Kemping

Strand

Üdülőház

Képek